Автомобил се прекатурна в река Глазне край село Баня, двама пострадаха

03 Януари 2019 | 10:08
0 коментара
Общество

Лек автомобил, с пазарджишка регистрация изхвърча от пътя Разлог-Белица и падна в река Глазне, има двама леко пострадали.

Сигналът за пътния инцидент е подаден вчера в 15.45 часа. На остър ляв завой автомобилът поднесъл, спуснал се е по 10-метровия скат и спрял в реката.

Няколко катастрофи бяха регистрирани и на териториите на общините Банско и Разлог в интензивния трафик вчера, за щастие без сериозно пострадали.

Припомняме, че заради заледен участък от пътя лек автомобил “Фолксваген” е самокатастрофирал на пътя Добринище – Гоце Делчев. Инцидентът е станал около 11:00 часа. В колата са пътували семейство от гърменското село Дебрен със 7-годишното им дете. Движели се в посока Банско, когато на лек завой автомобилът поднася, завърта се и се удря в подпорна бетонна стена.

В резултат на инцидента детенцето е било в шок, но не е пострадало. Пристигналият на място екип на ЦСМП – Банско е транспортирал детето заедно с майката до МБАЛ – Разлог, където е направена консултация с лекар, след което са освободени.
По същото време друго ПТП на изхода на Банско откъм Разлог предизвика огромни колони от автомобили. Инцидентът е станал заради неспазване на дистанция. Преди бензиностанция “Газпром” първият автомобил е намалил по-рязко след знака за ограничение на скоростта. Движещият се зад него не успял да спре навреме и се ударил в него. Докато се изясни ситуацията, се стигна до задръстване заради интензивния трафик.

Няколко ПТП-та с материални щети са станали и в района на Генерал Ковачев по пътя Разлог-Юндола. Неспазване на дистанция е станало причина за едното ПТП, а другите са заради несъобразена с пътните условия скорост. При една от катастрофите преди обяд са се ударили лек автомобил “Сеат” с видинска регистрация и лек автомобил “Ситроен” с варненска.

Заради несъобразена скорост около 16:00 часа лек автомобил “Деу” с пазарджишка регистрация се хвърли в река Глазне. В него са пътували мъж и жена, които като по чудо се отървали без наранявания. Излезли сами от автомобила и потърсили помощ. Инцидентът е станал малко след разклона за местността Трестеник в землището на Баня. Автомобилът поднесъл най-вероятно на пясък и водачът не успял да го овладее. По пътя си изкъртил пътен знак А40, указващ, че участъкът е с висока концентрация на ПТП. За късмет автомобилът успял да се задържи на гумите и не се преобърнал по склона, който е с голям наклон и висок около 10 метра.

Добавете Вашия коментар

TOP