Автобояджията Петър Кузманов от Разлог в скандална афера с къща за 1 млн. лв

22 Май 2019 | 22:44
7 коментара
Общество

Автобояджията Петър Кузманов от Разлог в скандална афера с къща за 1 млн. лв.

Снимки с дрон показаха последното „гнездо“ на градоначалник на Областен град, в което крие джипа на Методи Бачев - АГРОМАХ .

В луксозна къща в баровския софийски квартал Бояна живее кмет на Областен град от ПП ГЕРБ. По документи тя е собственост на фирма, която преди няколко месеца купил само за 5 000 лв. разложки автобояджия, съобщава AFERA.bg

Децата на Симитли голямата изненада на международен турнир снимка 1

 

Снимки с дрон разкриха, че градоначалника се шири в дизайнерски имот с 5 спални, камини, климатици и парно, с джакузи и сауна, с покрито барбекю и винарна, с поддържана градина и два гаража , в единия от  който крие  чисто нов джип. Интересно е, че той няма регистрация, че живее в София въпреки, че този факт е известен на всички от Югозапада.

Къщата е на три нива и е с площ от 309 кв.м., като  има и 845 кв.м. двор.  В края на 2015 г. била обявена от кредитор за продажба за 470 000 евро.

През юли 2016 г. имотът е купен от софийската фирма „Флора Креатив“ ЕООД , чийто собственик по това време е Величка Магурева, съпруга на бизнесмена Велимир Магурев.

На 22 октомври миналата година съпругата на В. Магурев изненадващо продава фирмата си „Флора Креатив“ на разложкия автобояджия Петър Кузманов. Човекът явно удря джакпота в живота си, защото за смешната сума от 5 000 лв се сдобива не само с фирма, но и с луксозния имот в Бояна, който се оценява на близо 1 милион лв.

Журналистическо разследване установи, че 51-годишният мъж  живее повече от скромно. Пред медии вчера Петър Кузманов сам признава, че живее със семейството си в къщата на родителите си и трудно свързват  двата края. Дъщеря му е женена, а синът му е студент в Благоевград. Човекът не крие, че животът му не е станал по- охолен от миналата година, но въпросите,  как и защо е купил  фирмата „Флора креатив“ видимо го притесниха. Явно знаеше, че фирмата притежава луксозен имот в Бояна, но през цялото време той прави опити да се измъкне от въпросите, като прехвърля отговорноститe на счетоводителите . 

„Давам я под наем“, обяснява за къщата в Бояна автобояджията, а на въпрос, кой му плаща всеки месец наема посочва името на благоевградски бизнесмен.

Петър Кузманов не казва кой му е наемател и какъв е размерът на наема. 

Усилват се и  съмненията , че Кузманов е подставено лице, защото, кой собственик на фирма няма да знае колко наем получава от свой имот?!

Благоевградски общински съветник подава втори сигнал до главния прокурор, ДАНС и до Комисията за борба с корупцията и  конфликт на интереси в Парламента с искане за незабавни проверки  на посочените от него свързаности на фирми и хора със съмнения за  пране на пари.

източник: AFERA.bg 

камбитов

камбитов

камбитов

 

Добавени коментари

Бойко публикува:
23 Май 2019 | 17:57
Долу Бойко...!
мите публикува:
23 Май 2019 | 06:49
Насо Насо ,омазал си се и по ушите..-не се ли накраде бе наглец....
ГЕОРГИЕВА публикува:
22 Май 2019 | 23:36
Навярно грешка във фамилиите-Мангурева и Магурева.
Ина публикува:
22 Май 2019 | 23:14
Има В.Мангурева в НОИ Бл-град.Тази ли е? Ако е -значи и държавна и частна работа.
Falkon публикува:
22 Май 2019 | 23:05
Камбиткоооффффф!!!!!!!!!Продавай веднага фирмата през кучката на някой мангал и бягай докато е време!!!
Истина публикува:
22 Май 2019 | 22:55
Пенко Пенкоо ненаядесе и ти.Взимаш най скапо от сичките ти колеги и пак гледаш да го нахендриш на некой друг.Господ бави но не ........!
Wws публикува:
22 Май 2019 | 22:50
Автобзаджията да бъде арестуван незабавно, преди да си е отворил устата.

Добавете Вашия коментар

TOP