Августин Спасов е спортист на годината в Кюстендил

21 Декември 2017 | 21:13
0 коментара
Спорт

Националният състезател по борба Августин Спасов от клуб “Васил и Георги Илиеви” е Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година. Той е полуфиналист от Световното първенство по борба, в класическия стил за мъже до 23-годишна възраст.

Класира се 10-ти на Европейското първенство до 23 години. Августин Спасов е сребърен и бронзов медалист от държавните лични и отборни шампионати при мъжете. Негов треньор е Валери Райчев.

Спортист №2 на Кюстендил е състезателят по карате Георги Матуски от КК “Шурикен”, с треньор Емил Димитров. Той е вицесветовен шампион в дисциплината ката на Световна Купа в Умаг, Хърватска. След изиграни 6 срещи, 64 участника в категорията на 12-13 годишните.Спортист №3 на Кюстендил е Цветозара Миленкова, състезател по художествена гимнастика от клуб “Велбъжд”, с треньор Весела Николчова. Класацията “Спортист на Кюстендил” се организира за 18- та поредна година от Дарик радио и Община Кюстендил.

Отличени бяха Спортист на Кюстендил при хората с увреждания- Николай Христов и Спортист на Кюстендил при ветераните- Петър Богаевски. Отбор на годината са момичетата на волейболния "Велбъжд". Отличени бяха и спортисти от най- новите спортни клубове в общината, както и секретарят на ТД "Осогово" Силвия Михова за цялостния и принос. Наградите връчиха областният управител Виктор Янев, председателят на ОС Михаела Крумова и замeстник-кметът Светослав Василев.

Плакет за цялостната си дейност за спорта в Кюстендил получи треньорът по лека атлетика Вергил Анастасов, който възпитава спортисти повече от 47 години.

Добавете Вашия коментар

TOP