Атлетико" Мадрид и "Барселона" очаквано записаха категорични победи и продължават към осминафиналите на турниа за Купата на краля

06 Декември 2018 | 09:00
0 коментара
Спорт

"Атлетико" Мадрид и "Барселона" очаквано записаха категорични победи и продължават към осминафиналите на турниа за Купата на краля.

"Дюшекчиите" разбиха третодивизионния "Сант Андреу" с 4:0 (общ резултат 5:0). През първото полувреме на "Уанда Метрополитано" в испанската столица нямаше попадения, но тимът на Диего Симеоне се развихри след почивката и записа изразителна победа. Точни бяха Тома Льомар (48), Никола Калинич (53) и Анхел Кореа (55) и Витоло (80).

Снимка: Getty Images

Друг от големите фаворити - "Барселона", също зарадва привържениците си с разгромен успех. Каталунците се наложиха с 4:1 като домакини на "Културал Леонеса" и попаднаха сред най-добрите 16 в турнира.

Треньорът на "блаугранас" Ернесто Валверде заложи на голяма част от резервите си, като участие взеха дори и футболисти от втория отбор на "Барселона". Головете тази вечер бяха дело на Мунир Ел Хадади (18), Денис Суарес (26, 70) и Малком (43).

За третодивизионния тим почетното попадение след почивката отбеляза Хосеп Сене (54).

Снимка: Getty Images

В най-интересния двубой "Севиля" отново се измъчи с "Вияновенсе", но този път съперикът не успя да запази нулевото равенство. Андалусийци записаха минимален успех с гол на Андре Силва (49) и продължават напред с общ резултат 1:0.

Останалите резултати в турнира за Купата на краля тази вечер

"Жирона" – "Алавес" 2:1 (общ резултат 4:3)
"Валядолид" – "Майорка" 2:1 (общ резултат 4:2)
"Севиля" – "Вияновенсе" 1:0 (общ резултат 1:0)
"Реал Сосиедад" – "Селта" 2:0 (общ резултат 3:1)
"Виляреал" – "Алмерия" 8:0 (общ резултат 11:3)

Утре каналите на bTV Media Group ще излъчат още две срещи от 1/16-финалите на турнира. В 17:15 ч. "Реал" Мадрид приема "Мелия" по bTV Action, a от 21:45 ч. "Бетис" посреща "Расинг" Сантандер по RING.

Добавете Вашия коментар

TOP