Атанас Стоянов: Всичко онова, което говорихме по време на кампанията, сега трябва да го облечем в действия

10 Ноември 2019 | 10:19
0 коментара
Политика

Вратите на кмета ще бъдат отворени по всяко едно време, посочи новоизбраният кмет на община Сандански – Атанас Стоянов пред камерата на „Нет Плюс“. Подкрепата, която той получи на балотажа, засвидетелства силна ангажираност към жителите на общината.

Подкрепата, която получих, трябва да бъде претворена в дела и ангажименти, свързани с развитието на нашия град и добруването на гражданите. А това става вече без толкова политическа работа, колкото експертна. Оттук насетне заедно с бъдещия общински съвет ни чака много работа и заедно с екипа, който предстои да предложим.

С оглед на общинските съветници не мисля, че ще е проблем да сформираме мнозинство. В крайна сметка всеки един от тях декларира загриженост за нашата община и това ще бъде водещо. Мнозинството за мен нито е проблем, нито самоцел. Просто трябва всеки да е на мястото, за което е избран и след четири години да оправдаем доверието на хората, заяви Стоянов.

Несъмнено трябва да има оптимизация на общинската администрация. Тя трябва да бъде най-вече работеща, да е в полза на санданчани. В конкретика не мога влезна, ще видим в четвъртък, когато ще положим клетва. Аз съм бил и два пъти председател на общинския съвет и общинската работа не ми е чужда, надявам се бързо да вникна в материята, за да може максимално ефективно да започнем работа, категоричен бе кметът на Сандански.

Трябва да определим своите приоритети – образование, култура, спорт, младежи, сигурност – всеки един заслужава внимание. Трябва така да бъде разпределен бюджетът, за да няма ощетен приоритет и съответно гражданин. Кметът с личен пример трябва да даде новата посока. Всичко онова, което говорихме по време на кампанията, сега трябва да го облечем в действия. Всяка една от обществените сфери няма да бъде забравена, завърши Стоянов.

Добавете Вашия коментар

TOP