Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Чакаме проект от Митрополията за изграждане на църквата в района на бившите казарми

15 Май 2017 | 16:58
0 коментара
Общество

Чакаме проект от Митрополията за изграждане на църквата в района на бившите казарми. Това каза на пресконференция кметът на Община Благоевград, д-р Атанас Камбитов.

По думите му от страна на общината вече е разчертан теренът, където трябва да бъде построен храмът.

„В момента изчакваме Митрополията, защото изричната ни договорка е те да ни дадат проект, тъй като ако си спомняте преди години трябваше да построим църква при пазара за която имаше направен проект от страна на архитект, но се оказа, че той не отговаря на изискванията на каноните. За да избегнем всички тези проблеми сме фиксирали терена и когато получим от тях проекта ще започнем строителството“, каза още д-р Атанас Камбитов.

Той добави, че в общи линии към момента от Община Благоевград са в процес на изчакване по този въпрос.

"Инвестираме малко средства в терена на бившите казарми, защото крайната ни цел е изграждането на Експо център", каза още д-р Атанас Камбитов, като допълни, че когато за пръв път е влезнал заедно с екипа си в терена на казармите е имало 17 сгради, от които са оставили само три.

„Две от тях са зали за спорт и културни мероприятия, като едната е много сериозна по размери. Стараем се да инвестираме много малко средства в терена на бившите казарми, защото крайната ни цел е изграждането на Експо център със цялата прилежаща инфраструктура – хотелски комплекс, конферентни зали и прочие. Имаме идейния проект и като визуализация ще Ви го покажем до броени дни“, каза кмета Камбитов.

Той добави, че се планира там да има зала 60 на 100 – 6 000 кв., която да бъде мултифункционална за спортни и културни мероприятия.

„Също така ще има две 10-етажни сгради, 1000 кв. застроена площ. Така сме направили проекта за района на бившите казарми, че да използваме максимално терена без да е презастроено. Но този проект и неговата реализация ще отнемат поне няколко години, затова в момента се стараем да инвестираме максимално малко средства в терена и в рехабилитацията на сградите“, коментира кметът на Благоевград.

Д-р Атанас Камбитов отбеляза, че паркът, който ще бъде обособен в района на казармите ще носи името „Македония“.

Добавете Вашия коментар

TOP