Атанас Камбитов: Болезнено приех резултатите от първия тур. С вота си те ми показаха ясно и точно моите грешки. Благодаря им за този урок. Дадоха оценката си за мен и работата, свършена от екипа ми...

01 Ноември 2019 | 08:05
9 коментара
Политика

Г-н Камбитов, след броени дни сте изправен отново пред избор за кмет за трети мандат в Благоевград. Резултатите от първия тур не бяха очаквани. Как ги приехте и с какво настроение очаквате неделя?

Болезнено приех резултатите от първия тур. С вота си те ми показаха ясно и точно моите грешки. Благодаря им за този урок. Дадоха оценката си за мен и работата, свършена от екипа ми. Разбрах какво ми казаха, какво искат от мен. Разбрах и от какво са недоволни. Когато човек работи по важни и големи проекти, свързани с развитието на града, когато се случват толкова много нови неща, фокусът се измества. Улисан да свършиш едрото, изместваш вниманието си от изключително важни детайли, а именно работата с всеки отделен човек, да чуеш проблемите и болките му. Дадох си сметка, че съм допуснал забавяне на може би най-важния приоритет – работата и финансовото състояние на хората в града. Но нали знаете как се строи къща, полагаш основите, издигаш големите стени, които да пазят обитателите, и после започваш да се вглеждаш в детайлите. Аз в моите два мандата изграждах крупното, едрото, сега обаче мой приоритет са хората в града и работата на администрацията, която ръководя, с всеки отделен човек. Затова, когато отново спечеля доверието на съгражданите ми, първото, което ще направя, е спешна реорганизация на работата в общината. Сигурно съм пропуснал някои действия на мои подчинени и хора около мен, и сега, след всичките 8 години, в които строихме, изграждахме, поставихме основите на още много хубави неща, които ще се случат в следващите 4 години, е време да се обърна с лице към гражданите и всеки отделен човек с неговите проблеми. Отчитам тази грешка. Ние за тези години свършихме страшно много неща за Благоевград, подкрепяни от добрата воля на правителството и лично премиера Бойко Борисов. С какво настроение очаквам неделя и деня на балотажа?! Оптимист съм, че благоевградчани ще ми простят грешките и ще ми дадат шанс да завършим заедно започнатото преди 8 години. Хората в Благоевград са искрени, емоционални и достатъчно интелигентни, за да знаят, че ние вървим по правилния път, в правилната посока, за повишаване на тяхното благосъстояние.

Посочете с какво най-много от постигнатото се гордеете? 

Горд съм с всичко, което направихме. Ние не спирахме да работим. Достатъчно е да се разходите из Благоевград, за да видите десетките нови кръстовища, улици, детски градини, паркове, санирани жилища, новото депо, което се мери с най-добрите в Европа и България… Привлякохме над 300 млн. лв. в общината. Повярвайте ми, не всеки може да го направи. Аз знам какви усилия е коствало на екипа ми, и на мен лично, всичко това да се случи в Благоевград. Явно е обаче, че за хората това не е достатъчно. Проблемът идва от липсата на работни места и работа. Когато човек няма работа и пари, всичко това не му прави впечатление. И ако аз виждам постигнатото общо за града, всеки човек мери от собствената си камбанария и за всеки отделен човек е важно собственото му благосъстояние. Съгласен съм. Знам колко сериозен удар за много семейства в Благоевград беше затварянето на “Булгартабак”. Знам обаче и как да помогна и работя усилено по въпроса. Преминах най-трудните етапи от подготовката на Индустриалната зона. Доказвал съм, че с каквото се захвана, го довеждам докрай, така че ще я реализирам и нищо не може да ме спре. Първата фирма ще отвори до година и 4 месеца и до 2 години ще създам поне 2000 работни места в Благоевград! Обещал съм го и ще го изпълня така, както изпълних обещания, дадени преди 8 години. Последователно, стъпка по стъпка, но винаги с успех и доказателствата за това са навсякъде в Благоевград.

Когато човек влиза в битка, той би трябвало добре да познава “врага”. Вие се изправяте срещу независим кандидат, подкрепен от БСП. Познавате ли опонента си? 

Той не е независим, а кандидат на БСП, държа да го подчертая изрично. С опонента ми се срещнахме на публичен дебат в началото на предизборната кампания, дебат, в който не успях да разбера с какви мотиви той се явява на избори, а и в хода на кампанията не разбрах как ще реши важни проблеми. Програмата му е пожелателна, но конкретика не видях. Това, което Благоевград видяхме, обаче, е, че в сянката му се появиха червени политици от миналото със своите интереси – един приятелски кръг от познати имена в Благоевград, част от които са такива, чиито интереси съм засегнал. Днес същите тези хора видяха възможност да се реабилитират във властта, скрити зад кандидатурата на Томов. 

Сериозни бизнес интереси и мощно бизнес лоби се е заформило в Благоевград май? 

Така изглежда. Много е лесно отстрани да съдиш за работата на другите. Видяха, че в Благоевград нещата се случват, но забравят, че личният принос, добрата комуникация с правителството на ГЕРБ, с министрите е в основата на множеството реализирани и заложени проекти в Благоевград. Аз и екипът ми вършехме всичко с привидна лекота, но всъщност зад всеки проект стоят неимоверни усилия. Не всеки може да се справи с тази тежест, не е токова лесно, колкото на някои им се вижда. Чувам оттук-оттам, че вече се разпределят проекти, възбуждат се стари апетити за парк Бачиново, за парк Ловен дом, чух също, че бизнесмени, отдавна напуснали Благоевград и затлачили бизнеса си тук, са дали заявка да помагат, подкрепяйки опонента ми, и т.н.

Широко обединение на заинтересовани бизнес и политически среди… 

Да, има обединение и е нормално. Тези, чиито апетити не съм удовлетворил, да се обединят срещу мене. Важи и за политиците, част от които са бизнесмени с лични интереси. А кандидатите за кметове, които се провалиха и подкрепят Томов, няма какво да ги коментирам, нормално е да отидат някъде, след като да подкрепят мен не е нормално, все пак аз съм от другата страна на монетата.

Много беше мръсна, както се казва, тази кампания. Много кметове, много кандидати, много закани… Къде във всичките намерения на този бизнес кръг от Ваши опоненти е грижата за Благоевград, г-н Камбитов? 

Благоевград, грижата за неговите жители е в моята програма в изминалите 8 години. Заложихме амбициозни планове, започнахме изпълнението им вече. Винаги съм работил за Благоевград и ще работя за Благоевград с още по-голям хъс, защото няма по-голямо щастие от това да видиш как нещата се случват. Аз и екипът ми показахме, че можем да работим и можем да довършим започнатото, а то никак не е малко. Работим по десетки заложени проекти. Имаме ясни приоритети. Следващите 4 години аз и екипът ми, наред с всичко останало, ще се посветим в служба на отделния човек, на проблемите на хората, защото въпреки усилията ми се оказа, че нещо не съм чул, не съм направил за тях. Ще работим по заздравяване на връзката ни с жителите на Благоевград.

Прогноза за резултата ще дадете ли? 

Оптимист съм. Глас народен, глас Божи! Просто призовавам хората да гласуват за Благоевград, за тези, които доказаха, че могат да работят за един по-красив и модерен град, а в следващите 4 години решени да направят жителите си щастливи от живота си тук. Държавата бе зад нас през всичките тези години, а помощта на правителството безценна, така че смятам, че това трябва да се има предвид.
Призовавам ги да гласуват за ясното бъдеще на децата си и да се доверят на силата на вече 8-годишния ми опит. Да, има нов кандидат за кметския пост, но с него има риск да загубим 4 години, в които той да греши и да се учи от грешките си. Няма време за подобни експерименти. Вярвам, че благоевградчани ще заложат на сигурното, на силата на опита. Ние познаваме проблемите на Благоевград и знаем как да ги решим.
Д-р АТАНАС КАМБИТОВ

Добавени коментари

Цццц публикува:
02 Ноември 2019 | 11:56
Нямаш срам! Не разбра ли, че това е Наказателен вот благодарение на “ добре “свършената от теб и екипа ти работа. Стига с кучката ограбвате общината
Лилия публикува:
02 Ноември 2019 | 11:23
Ха,да му простим! И сам не си вярваш! Ще отвориш 2000 работни места във фирма,която ще работи 1год. по програма и ще обяви фалит. И хората ще останат назад с поне 2заплати и ще отидат в Бюрото по труда да се редят на опашки. Ще си изхарчат и последните стотинки за адвокати,както направиха работници от Воланите и няколко шивашки фирми! И за какво? Ти на си нашият кмет!
Лаура Кьовеши публикува:
02 Ноември 2019 | 00:07
Неделчо отиваш в затвора.
Истинкия публикува:
01 Ноември 2019 | 16:36
Камбитов е истинският кмет на Благоевград .Комунистите нямат място в власта
Ц.Цветанов публикува:
01 Ноември 2019 | 14:42
Въведете коментар...Тоя път не земещ ли изборите , отиваш в Падеш,а къщата у София ,както и много други придобивки ще правиш ресто на бате Бойко ,и кучката ,и сервитьорката Савеклиева ,абе целото котило.
Истинския публикува:
01 Ноември 2019 | 12:05
Браво Камбитов само така ние сме стеб
Иван Гранитски публикува:
01 Ноември 2019 | 10:31
Браво, Камбитов! Ще те подкрепим и този път! Успех, кмете!
гражданин публикува:
01 Ноември 2019 | 10:26
Как е възможно да нямаш грам съвест ,за да ни искаш прошка! Човек прощава веднъж ,трети път няма! Вие опропастихте всичко ценно,тледайки само вашите интереси,но бог бави ,но не забравя,колко злини направи на хората,я си върнете лентата колко съдби разби ! ДОВИЖДАНЕЕЕЕ!
Отвратена публикува:
01 Ноември 2019 | 08:19
Ни срам, ни сурат! Айде със здраве, до неделя!

Добавете Вашия коментар

TOP