“Атака” заведе 120 баби от Петричко и Санданско на безплатна СПА ваканция

16 Април 2019 | 10:44
1 коментара
Общество

Политическите партии вече започнаха да набират гласове за предстоящите европейски и местни избори по станалия от 1-2 г. модерен начин – чрез изпращане на електората на безплатен курорт.

12 години след влизането на България в Европейския съюз, родните ни политически сили най-после се поевропейчиха и започнаха да гледат по-сериозно на избирателите. Те зарязаха прословутите 2 кебапчета, „индийската нишка” при гласуването /при която избирателят получава попълнена с правилното кръстче бюлетина и изнася на десетника празна такава/ плюс 20 лв. за глас и се насочи към по-солидното обезщетение: 5 или 7 дни отдих в курорт, за който почиващият не плаща и лев.

В момента в един от хотелите на СПА столицата на България Велинград отдъхват по този начин 120 човека от Петрич и Сандански. Почивката им – пътуването, храната, спането и процедурите за 7 дни, са осигурени от партия „Атака”. Почиващите,  главно баби и дядовци във възрастовата група 70 плюс, са настанени в хотела по линия на Здравната каса и НОИ. Като всички хора на тази възраст, и те имат редица заболявания, и понеже държавата осигурява пенсионерите, имат и право на по-евтини карти за почивка. На практика почиващите би трябвало да доплащат до 20 лв. на ден за санаториум, като останалите суми се поемат от касата и осигурителния институт, доплащането обаче са поели хората на Волен Сидеров. Така атакистите са осигурили на бъдещите си избиратели една част от полагащия им се храноден и до 4 възстановителни процедури на 24 часа.

Набирането на почиващи станало по линия на пенсионерските клубове в различните петрички и сандански села, където били залепени бележки, че всеки желаещ може да отиде на напълно безплатна почивка във Велинград, разказаха бабите. Почти всички бяха наясно, че седмицата отдих им е осигурена от „Атака”, и нямаха нищо против, даже обсъждаха дали до изборите и някоя друга партия няма да ги покани в някой санаториум, защото от престоя им във Велинград и калните процедури кокалите им се чувствали доста добре.

Сред летовниците са баба Стоянка и баба Мария от петричкото с. Беласица, които са сестри. Едната е на 78 г., другата младее с 2 г., макар че двечките си приличат като близначки. Въпреки бастунчето и прегърбената фигурка, баба Мария всеки ден слиза по алеята до гроба на Вела Пеева и се прибира обратно в СПА хотела, защото докторката й казала, че движението е полезно за ставите. Разходките на чист въздух се отразили добре и на кръвното й – при пристигането й горната му граница била 180, но ден по-късно паднала до 160.

„Много е убавко тук, и ние на стари години решихме да зарежем тютюна и да го ударим на живот”, през смях коментираха двете беласишки сестри. Може би те единствени не знаеха, че дължат вълшебния си курорт на политическа партия, и смятаха, че това е изцяло дело на загрижената за старините им държава.Струма

Добавени коментари

пенсионер публикува:
16 Април 2019 | 15:08
Няма лошо.

Добавете Вашия коментар

TOP