„Атака“ внесе възражение при Караянчева заради отстраняването на Сидеров

11 юли 2019 | 11:56
0 коментара
„Атака“ внесе възражение при Караянчева заради отстраняването на Сидеров

„Атака“ внесе възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“.

От партията искат възражението им да бъде разгледано и да бъде заличено вписаното по повод промените в ръководството на групата. Искането бе внесено от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов.

На брифинг в парламента проф. Нотев заяви, че промени в ръководството на парламентарната група се правят по предложение на Политическия съвет на коалицията.

„Ръководен орган на коалицията е Политическият съвет, а той се състои от трима представители на НФСБ, „Атака“ и  ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с предмет и точка предложения за промени в ръководството няма. Той не се е състоял, така че респективно такова предложение не е постъпило", заяви Явор Нотев.

"Парламентарната група няма правомощия да предвиди такава точка в дневния ред и да вземе решение“, каза още той. 

"Очакваме решение, което да се основава на правилата за работа на парламентарната група, на коалиционното споразумение и на Правилника за организацията и дейността на парламента", завърши Явор Нотев.

"Ще искам свикване на коалиционен съвет на голямата коалиция и на политически съвет на малката. Вече съм поканил партньорите от НФСБ и ВМРО утре в 15.00 часа в зала 204 в Народното събрание", каза още по темата Волен Сидеров.

„Ще разглеждаме само една точка, която гласи разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от колегите от парламентарната група. Надявам се част от колегите да откликнат“, допълни той.

"Очаквам Караянчева и правния отдел на Народното събрание да разгледат много бързо моето писмо, в което много ясно се аргументира защо решението, огласено вчера от пленарната зала, е нелегитимно, правно нищожно и трябва да бъде заличено“, завърши лидерът на "Атака".


Добавете Вашия коментар!