"АТАКА" търси областен лидер в Пиринско, В. Сидеров покани за поста В. Новоселски

15 Юли 2018 | 20:23
0 коментара
Политика

Коалиционният партньор на ГЕРБ – партия “Атака”, предприе лятна офанзива в Пиринско с основна мисия да намери спешно областен лидер, какъвто нямат от дълго време. Бившият главен секретар на МВР и настоящ национален координатор на партията Светлозар Лазаров обяви, че им предстоят срещи с трима потенциални кандидати, измежду които да изберат най-подходящия.

Вчера в Благоевград веднага тръгнаха слухове за евентуални номинации, сред които се открои тази на бизнесмена и шеф на читалището Васил Новоселски. Храна за обсъжданията даде фактът, че лично лидерът на “Атака” Волен Сидеров и Светлозар Лазаров с още трима придружаващи ги се отбили на кафе във офиса на Новоселски в комплекс “Монца”.

Бизнесменът обаче категорично отрича да му е предлагана такава политическа позиция, а и от дълго време бягал съвсем съзнателно от политически ангажименти.
Лидерът на “Атака” Волен Сидеров започна вчера обиколка в Пиринско за укрепване на местните структури. В ранния следобед той пристигна в Благоевград с националния координатор на партията Лазаров, депутата Десислав Чуколов и областния управител на София област Илиан Тодоров, за да се срещне с активисти и симпатизанти. Интерес към сбирката, която се проведе в хоровата зала на благоевградското читалище, проявиха около 40 местни привърженици.

В залата емоциите бързо взеха връх, след като популярният благоевградчанин, философът Мирчо Люнгов, взе думата и в прав текст отправи остри критики към Сидеров: “Аз съм безпартиен, ляв човек, винаги съм бил за “Атака”, но вие ме предадохте, както и много такива като мен. Защото се съюзихте с банкерския българоубиец. Вкарахте във властта тия негодници от “Патриотичен фронт”, изстреля Люнгов.
“Силните думи изискват силни аргументи. Борисов и ГЕРБ ги избират хората, 1 600 000 човека са гласували за тях. За трети път. Знаете колко енергия вложих аз ежедневно да убеждавам хората, да критикувам, да ги карам да мислят. И накрая 23-ма депутати. Аз не съм някакъв свръхгерой. Трябва да има повече активни хора и по места, борци за стандарта на хората. А сега виждам страх и притеснение. Хората са някак апатични, чакат падишахът да им реши проблема, или както беше при Бай Тошо. Ако това не се промени, нищо добро не ни чака. Аз ядох 13 години бой по канчето и издържах, и ако това е предателство – добре. Трябват ни будни и активни хора за общинските избори”, отговори му Волен Сидеров.

В отговор на въпрос на диригента на Биг Бенда на Благоевград Борис Янев за източването на ресурсите от злато от нашите мини от чужди компании Сидеров заяви, че е подготвил запитване до вицепремиера Валери Симеонов за златните концесии с идеята да бъде коригиран договорът с канадската компания.
В един момент в дискусиите се включи и емблематичният фен на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето, който се представи като гост от Пороминово, където е зет. “Трябва повече хора да влязат в затвора!”, бе лаконичното му изявление.
След края на срещата активът на “Атака” тръгна на обиколка из другите общини на Пиринско.
СТРУМА

Добавете Вашия коментар

TOP