Арман Бабикян: Прокуратурата да провери адвоката на Цветанов

30 Май 2014 | 15:27
0 коментара
Общество

Българското правораздаване трябва да са заинтересува от защитника на Цветан Цветанов, който отправи публични обвинения срещу съдебната система. Това заяви по БНР политическият анализатор Арман Бабикян.

Той заяви, че ще сезира прокуратурата за поведението на Ханс Петер Улф – германски депутат, който в качеството си на адвокат защитава Цветанов.

От думите на Улф става ясно, че той е бил наясно отдавна, че срещу българския съд се оказва натиск – разполагал е достоверна информация отпреди 10 заседания. Но защо не е информирал съответните органи за това?, попита Бабикян.

Според родния Наказателен кодекс това е престъпление, Ханс Петер Улф е мълчал, че се извършва престъпление, което е осъдително.

"Българското правораздаване трябва да са поинтересува от този германски депутат. Той трябва да отговори, защо е укривал тази информация", категоричен е Бабикян.

Той отбеляза, че бившият вътрешен министър в кабинета на ГЕРБ е действал по-предпазливо в този случай.

"За разлика от него г-н Цветанов се оказа по-умен и като заяви, че е научил за тази информация на летището, когато е посрещнал своя адвокат. Той не може да бъде обвинен, че е укривал информация. Затова интересът на българските органи трябва да бъде насочен към германския защитник на Цветанов. Той е изчакал да види каква е присъдата, за да каже, че има такава информация", каза още Бабикян. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP