Арестуваният полицейски шеф в Раковски взел 20 000 лв. подкуп

20 Април 2018 | 12:54
0 коментара
Криминално

Задържаният полицейски шеф на РПУ Раковски Георги Илиев е прибрал 20 000 лв. подкуп от търговец на цигари без бандерол.

Той раздал по 1000 евро на оперативните работници Валентин Гоцев и Желязко Колев.

Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. В момента Илиев е в ареста за 72 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Преносител на рушвета е полицаят Стефан Модев, който заедно със своя колега бяха задържани през май миналата година за грабеж на цигари без бандерол. По аналогичен начин са били извършени още два грабежа на търговци на цигари без бандерол, съобщава 24 часа.

Ченгетата са спирали търговци,слагали са им белезници, заплашвали са ги с пистолети, просвали ги на земята и са се легитимирали.

Единият случай е извършен през декември 2016 г. в пловдивския парк “Лаута”, където бил заловен продавач на контрабандни цигари. През март 2017 г. търговецът получил обаждане, че трябва да се яви за справка в полицията в Раковски. той отишъл на 15 март, където в стаята били оперативните работници Гоцев и Колев.

Те му показали снимки на собствения му микробус, в който имало тайник с незаконни цигари. Предупредили го, че е разследван и ще бъде задържан, ако не даде 20 000 лева. Уверили го, че материалите по делото ще бъдат унищожени. В стаята непрекъснато влизал и шефът на полицейското управление Георги Илиев, разказа окръжният прокурор Румен Попов.

Добавете Вашия коментар

TOP