Арестуваха младежи за екстремно селфи на паметник в Шумен

21 Януари 2021 | 13:16
0 коментара
Криминално

Полицаи иззеха наркотични вещества от 23-годишен младеж в Шумен. Други двама са задържани заради опасно селфи от паметника "Създатели на българската държава", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Районно управление - Шумен е приет сигнал, че трима младежи са се качили по бетонните форми на паметника "Създатели на българската държава" и съществува опасност да паднат. На място са насочени два полицейски екипа и служители на сектор "Специални тактически действия" към областната дирекция.

Униформените заварили на място 24-годишен шуменец, който им казал, че е слязъл, след като видял, че идват и скрил, че не е сам. Полицаите обаче установили, че на около 60 метра височина, на тясно пространство, стоят двама младежи - на по 23 години от Шумен. Предполага се, че са се качили на бетонните форми, за да си правят екстремни селфита.

При допълнителна проверка станало ясно, че в портфейла на единия от тях има кафяво-зелени на цвят семена и пликче с около грам суха тревиста маса, по думите му - марихуана. Иззети са, предстои да бъдат лабораторно изследвани.

23-годишният е задържан за притежание на наркотични вещества. Другите двама шуменци - на 23 и 24 години, също са задържани.

Добавете Вашия коментар

TOP