Арест за Кристиян, който опита да убие охранител, ученикът е с богато криминално досие

01 Февруари 2018 | 16:44
0 коментара
Криминално

Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 16-годишния Кристиян Тодоров.

Той е обвиняем по досъдебно производство за опит за убийството на охранител в дискотека, извършено в съучастие.

Съучастникът на Кристиян продължава да се издирва. В съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение на 16-годишния ученик прокуратурата огласи справка, от която става ясно, че Кристиян е обвиняем за грабеж по висящо дело на Районната прокуратура във Варна.

Според представителя на обвинението ученикът има и 6 криминални регистрации - за квалифицирана телесна повреда, палеж, унищожаване и увреждане на имущество, за държане на наркотични вещества. Вече и за опит за убийство. 

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем по досегашното производство, е извършено на 28 януари т.г. с повече от 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област на ранения охранител.

Кристиян държал охранителя, докато издирваният му съучастник, негов познат от тренировките, нанасял ударите с нож.

Само навременната намеса и оперативното лечение спасили 36-годишния охранител Армен Алексиян от смърт, заяви прокурорът по делото. 

Пред съда обвиняемият Кристиян поиска по-лека мярка, за да може да ходи на училище и да тренира.

Състав на Варненския окръжен съд в своето определение записа, че 16-годишният ученик има отношение към тежкото престъпление, за което е бил привлечен като обвиняем.

Така се стигна до налагането на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо непълнолетния Кристиян - задържането му под стража.


Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добавете Вашия коментар

TOP