Арабаджиеви хванати с няколко фалшиви лични карти

07 Март 2019 | 19:12
0 коментара
Криминално

Задържаните в Барселона Ветко и Маринела Арабаджиеви са имали в себе си няколко фалшиви карти  вместо истинските лични документи, по информация на TrafficNews.bg. 

Арестът им в имението в Кабрера де Мар, собственост на Георги Семерджиев-Жоро Шопа, е станал в 8:45 местно време, съобщи  говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

До залавянето на Арабаджиеви се е стигнало след информация на българската прокуратура и служби до Испания. Властите в София са изпратили в Мадрид европейска заповед за разследване, чрез която испанците са имали законовото основание да претърсят имението на Жоро Шопа, където се натъкнали на Арабаджиеви. Самият Семерджиев пък е закопчан по искане на Швейцария, а не на българските власти. 

Според Арнаудова държавното обвинение е имало информация къде се намира бизнес фамилията. За въпросното имение пък се знаело, че в него може да има документи, свързани с Арабаджиеви.

За претърсването на имота на Жоро Шопа имало две основания. Едното е искането на швейцарските власти за задържане на Семерджиев, а второто е европейската заповед за разследване, издадена от нашата прокуратура.

В най-оптимистичния вариант, ако Ветко и Маринела се съгласят да бъдат екстрадирани, най-краткия срок те да бъдат доведени у нас е 2-3 седмици, прогнозира Арнаудова. Сега тепърва трябва да се преведе заповедта за тяхното задържане и да се изпратят всички документи по разследването.

Арабаджиеви се издирваха с Интерпол и еврозаповед за арест от август м.г. след акция на Специализираната прокуратура по разследване за данъчни престъпления и пране на пари. Зад решетките е синът им Вълчо.

Добавете Вашия коментар

TOP