Апостол Апостолов: Получихме сигнали, че се копаят незаконно въглища над мина„Ораново“, сигнализирахме институциите

15 Ноември 2017 | 12:18
1 коментара
Общество

Получихме сигнали от граждани на Община Симитли и по-скоро на самия град, че над мината се копае и то незаконно, като по някакъв начин се добиват и въглища.

 Това коментира кметът на Община Симитли Апостол Апостолов по повод поредната трудова злополука, която се случи в рудника вчера, отнемайки живота на мъж от село Долно Осеново.

Той обясни, че от там нататък са предприли всичко необходимо като действия.

„Сигнализирахме Министерството на енергетиката, тъй като те отговарят за рудниците, също така сигнализирахме Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) и въобще всички институции, които преценихме, че трябва да бъдат информирани за случая. Преди това поискахме и информация от рудника относно това какво се копае над мината и имат ли разрешение за това. След това те ни информираха, че това което се случва е съгласувано с министерството и  че това влиза в годишния им план-график за работа“, каза още Апостолов.

Той добави, че това, което е получено като данни от министерството обаче съвсем не е кореспондирали с информацията, която е била подаден към Община Симитли от ръководството на рудника.

„Затова ние предприехме следващи мерки, като сезирахме отговорните институции. В тази връзка утре към 10.00 – 10.30 часа ще дадем една пресконференция, тъй като интереса към случилото се е голям. На нея ще представим всички документи във връзка с нещата, които предприехме, за да стане на обществото ясно какво всъщност се случва“, подчерта Апостолов.

Той добави, че през утрешния ден ще стана и ясно какво ще предприеме Община Симитли от тук насетне.

Добавени коментари

Венчо публикува:
16 Ноември 2017 | 05:53
Поли се е изпотил от работа.......

Добавете Вашия коментар

TOP