Апостол Апостолов: Младите хора трябва да бъдат двигателя на живота, двигателя на нацията

03 Август 2015 | 08:07
1 коментара
Общество
Апостол Апостолов: Младите хора трябва да бъдат двигателя на живота, двигателя на нацията

Младите хора трябва да бъдат двигателя на живота, двигателя на нацията и в тази посока трябва да са по – взискателни към себе си. Това каза пред „Фокус“ Апостол Апостолов, кмет на община Симитли във връзка със стартиралата вчера студентска научна експедиция „Симитлия – от Древността до наши дни“.

По време на официалното откриване, което се състоя в Общинска администрация – Симитли, кметът приветства младите изследователи и изрази увереност, че мероприятието ще се превърне в традиция за общината. Благодарности за експедицията изказа и инициаторът Кристиян Ковачев, който представи кратка презентация за постигнатото през миналата експедиция. В обедните часове всички участници се отправиха към храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в търсене ликовете на мъчението и страданието по стенописите като мотив, сформиран още в Тъмните векове, а малко по – късно бе проведен семинар: Що е история, къде може да се регистрира история и има ли Симитли история? Сблъсък на парадигми – парадигмата на историка, парадигмата на студента, парадигмата на ученика.

В края на първият ден участниците в експедицията се качиха до средновековната крепост над Симитли – в Горно Ораново, по стъпките на екопътека, направена от студенти и граждани на 30 август 2014 година.

Добавени коментари

simitli публикува:
03 Август 2015 | 10:04
Pusni mlad za posta de

Добавете Вашия коментар

TOP