Апостол Апостолов, кмет на Симитли: Автомагистрала „Струма“ трябва да я има, защото тя е жизнено важна и необходима както за общината, така и за област Благоевград

04 Септември 2017 | 10:40
0 коментара
Общество

Община Симитли е на мнение, че автомагистрала „Струма“ трябва да я има, защото тя е жизнено важна и необходима не само за нашата община, но и за цялата област Благоевград. Това каза в интервю за „Фокус“ Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли.

Според него изграждането на пътното съоръжение ще даде преди всичко тласък на икономическото развитие на региона, но и ще реши въпроса, който се отнася към опазване живота и здравето на хората.

„Всички сме свидетели на това, че в Кресненското дефиле почти няма седмица в която да няма катастрофа, включително има и много смъртни случаи. Смятам, че за да предпазим живота и здравето на хората най-важното което може да направим към този момент е да доизградим автомагистрала „Струма“. А що се отнася до вариантите на трасето мисля, че е излишно да ги коментираме. Имаме пари единствено за варианта, който е в двете посоки –  посока Гърция, магистралата да минава през Кресненското дефиле, като разбира се пътят се ушири, изградят се допълнителни съоръжения, за да стане един добър скоростен път и съответно в посока София да се направи обратното трасе, което ще бъде в билото на планината“, каза още Апостолов.

Той добави, че това е единствения вариант, за който имаме пари, отпуснати от Европейския съюз (ЕС) по програма „Транспорт“.

„Мисля, че би било кощунство ако тези над 800 милиона бъдат с лека ръка пропилени и загубени. Нека се направи магистралата, а след време когато имаме финансови възможности в държавата нищо не пречи и двете трасета да се качат на билото на планината“, подчерта кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Добавете Вашия коментар

TOP