Апокалиптични гръмотевични бури събудиха населението в Благоевградско снощи (снимки)

06 Юни 2018 | 15:46
1 коментара
Общество

Няколко кадъра от снощната буря над Благоевград
Автор: Mahleliev G Atanas

Стряскащи гръмотевични бури събудиха късно снощи гояма част от благоевградчани и други жители в региона.

Апокалиптичните гърмежи не на шега уплашиха повечето хора, които набързо забрвиха за съня и се отдадоха на творечски писания във фейсбук по повод на бушуваща буря на вън. Много от тях дори заснеха гръмотевиците във фотоси, които пък светкавично разпространиха в социалната мрежа.

"Идва ли края на света"?, "Това ли е края на света"?, питаха се един през друг потребителите във фейсбук, разменяйки пикантни мнения за цепещото се от светкавици и гръмотевици небе плахо гледайки го от прозорците на одмовете си.

"Който го е страх от гърмежите, да се сгуши в прегръдките на любим човек", написа пък закачливо благоевградчанка и с предложението си разведри хората.

Встрани от всичко това обаче, още вчера, синоптиците предупредиха, че жълт предупредителен код за обилни валежи и гръмотевични бури е в сила в 13 области на страната. 

Кодът бе обявен в областите: София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол.

През първата половина от нощта на отделни места имаше краткотрайни валежи и гръмотевични бури. През втората половина от нощта бе предимно ясно.

Добавени коментари

Бай Благой публикува:
07 Юни 2018 | 20:21
Не са апокалиптични... , по-скоро природата ни зарежда с енергия.

Добавете Вашия коментар

TOP