АПИ официално! "ПСТ ГРУП" ЕАД строи трасето след Железница на АМ "Струма"

10 Октомври 2018 | 11:31
0 коментара
Бизнес

Подписан е договорът за проектиране и строителство на 1,4 км от трасето след тунел „Железница“ на АМ „Струма“ в посока Крупник.

Това е участъкът от 369-ти км до км 370+400. Изпълнител на отсечката е „ПСТ ГРУП“ ЕАД. Стойността на договора е 22 130 756,88 лв. с ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Договорът включва проектиране и строителство на автомагистрален участък с дължина 1,4 км, селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни съоръжения, изграждане и реконструкция на инженерни мрежи и др.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 120 дни за изготвяне на проекта и 480 дни за изпълнение на строително-монтажните работи. Предстои подписването и на договора с ДЗЗД „Железница - Север“, в което са: „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Главболгарстрой Интернешънъл“ ЕАД. Дружеството е избрано за изпълнител на проектирането и строителството на трасето преди тунел „Железница“ от 366-ти км до км 366+720.

Тази отсечка е с дължина 720 м и включва обслужващ тунелен път при северния портал на бъдещия тунел и мостово съоръжение с обща дължина 620 метра. Обществената поръчка за „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма“ Лот 3.1 Тунел „Железница“ беше в 3 обособени позиции - за тунела, който ще е около 2 км и ще бъде най-дългият досега изграждан у нас, и за пътя преди и след съоръжението.

Тя беше разделена на три части, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на ОПТТИ 2014-2020 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че има избран изпълнител и за тунелното съоръжение, но решението се обжалва през КЗК.

Очаква се решението на комисията.

Добавете Вашия коментар

TOP