АПИ: Движението в посока София по АМ „Струма“ ще бъде пуснато най-рано след 2-3 седмици

15 Август 2019 | 10:39
1 коментара
Общество

„Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока София от АМ „Струма“ ще е след не по-малко от 2-3 седмици„.

 

Това заяви пред Българското национално радио инж. Иван Досев от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Той уточни, че като цяло магистрала „Струма“ е отворена, единствено в участъка от 10 километра – между пътен възел „Дупница-юг“ и пътен възел „Бобошево“ – движението е ограничено.

Досев обясни, че щетите от пожара вече се установяват. По думите му Община Дупница само един път е сигнализирала в АПИ за струпани отпадъци в района на АМ „Струма“, но не е било установено наличие на купища боклук в обхвата на магистралата: „Има такива купища боклуци, по-скоро суровина за преработка, но тогава, когато сме направили проверка, те не са били в нашия обхват, т.е., те не са били под съоръжението“.

Той уточни, че винаги се правят проверки по сигнали: „Ако проверката установи необходимост от почистване, ние го почистваме.

Имаме договори с пътноподдържащи фирми, вътре е включено и почистване на републиканските пътища. Това не е хубаво да се случва, защото са разходи за Държавния бюджет, а в същото време някои си използват части от държавната територия по неправилен начин“.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Кюстендил потвърдиха, че пожарът, който възникна на 13 август в склад за вторични суровини в Дупница, още вчера е ликвидиран.

Припомняме, че той се разви извън пределите на склада и обхвана площ от 1200 дка сухи треви, храсти, лесонепригодни площи. Огънят е унищожил 400 бали фураж, паянтова постройка.

Екипите, участвали в гасенето на пожара, са спасили от унищожаване 8 сгради, 20 дка лозе, автосервиз, подстанция на жп транспорт, склад и мостово съоръжение. Дежурна оперативна група на РУ Дупница е извършила оглед на място, започнато е досъдебно производство за изяснявне на причините за възникването на пожара и размера на нанесените щети, уведомен е дежурен прокурор.

Добавени коментари

Bai Ganio публикува:
15 Август 2019 | 12:14
Emi API da proveri i pri Belo Pole Blagoevgrad pod magistralata e garaj za tovaarni aftomobili.No nai veroqtno i za tam ne znaqt

Добавете Вашия коментар

TOP