Апелативният съд попари Миню Стайков, остави го в ареста

26 Март 2019 | 14:25
0 коментара
Криминално

Алкохолният бос Миню Стайков не успя да излезе на свобода. Апелативният спецсъд отказа да потвърди решението на първоинстанционния съд, който пусна бизнесмена срещу 500 хил. лева гаранция.

Според апелативните магистрати срещу Стайков има подозрение, че е извършил и трите престъпления, за които е обвинен, че е лидер на престъпна група за данъчни престъпления и незаконно държане на цигари, присвояване на 925 хил. лв. на неследващ се данъчен кредит и укрити данъци за 79 хил. лева. 

Ако той излезе на свобода, може да извърши престъпления, а и повечето от разпитаните свидетели са негови подчинени във фирмите, които той управлява, мотивираха се съдиите. Според тях тежестта на обвиненията не може да бъде смекчена заради здравословното му състояние. 

По делото има данни, че Стайков страда от мозъчно-съдова болест. Заради това съдът разпореди на директора на затворническата болница в София Стайков да бъде преместен в отделението по неврохирургия на МВР-болница. От здравното заведение обаче са дали становище, че в момента бизнесменът е в добро състояние.

Магистратите посочиха, че престъпленията, за които бизнесменът е обвинен, са за дълъг период от 9 години. Освен това, бандата се е състояла от 7 души, които са действали в условията на конспиративност и системност, подчерта съдия Даниела Костова, която е докладчик по делото. Адвокатът на бизнесмена Станислав Коев се закани, че ще съди държавата за това, което се случва.

Заедно със Стайков зад решетките остава и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. Мъжът е обвинен като член на престъпната група на бизнесмена и за държане на 506 000 кутии цигари без бандерол в бивша мандра край Карнобат.

Добавете Вашия коментар

TOP