Апелативният съд отложи делото срещу началника на КАТ Данаил Стоицов и Бойко Шарков

31 Май 2018 | 17:14
0 коментара
Криминално

Апелативният съд в столицата отложи за следващия вторник делото срещу началника на „Пътна полиция“-Благоевград – ст. инсп. Данаил Стоицов и Бойко Шарков. Това каза Иван Чолаков, адвокат на ст. инсп. Данаил Стоицов, цитиран от Фокус.

Причината за отлагането на делото е болничен лист от Бойко Шарков и молба за отлагане. На 25 май Окръжен съд Благоевград взе решение след близо 6-часово дело Данаил Стоицов да остане в ареста. За другия обвиняем – Бойко Иванов Шарков, съдът определи парична гаранция в размер на 7 000 лева.

Припомня, че след сигнал на Pirinsko.com специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“-Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на двама души.

Единият е Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград. Спрямо него е повдигнато обвинение за три престъпления. Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 04.05.2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си.

Другото лице, което е привлечено в качеството му на обвиняем е Бойко Иванов Шарков. На него му е повдигнато също обвинение за подкуп, в което е участвал като помагач. Улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица дар и облага.

Добавете Вашия коментар

TOP