Апаши задигнаха 21 мобилни телефона от Заложна къща в Благоевград

18 Април 2017 | 15:40
0 коментара
Общество

Вандали потрошиха витрината на заложната къща срещу бившия ресторант „Златното пиле“ в Благоевград. Наказателната акция е извършена в нощта срещу понеделник. Стъклата на фасадата на заложната къща на ул. „Александър Стамболийски” №10 са потрошени с брадва. Тя била захвърлена вътре, разказаха очевидци.

Задигнати са 21 мобилни телефона, нови и употребявани.

Заложната къща работи денонощно, без почивен ден и в нея винаги има служител. По време на нощната атака той не е бил там, най-вероятно заради великденските празници. „Сашо е имал късмет, че не е бил на работа, тъй като през нощта спи там и е можело да пострада“, разказаха съседи.

Брадвата е иззета от полицията, а работниците от заложната къща са били разпитани за инцидента. Репортер на „Струма“ ги намери на място, но те отказаха коментар, видимо притеснени от случилото се. Стъклата от среднощното нападение бяха заметени, а на мястото на строшеното стъкло временно бе поставена плоскост, за да маскира пораженията.

Заложната къща е открита през юни 2013 г. като клон на веригата „Ди енд ди финанс“ и предлага експресни заеми срещу залог на злато, коли, вещи и техника.

По случая работят криминалисти от 2-о РУП – Благоевград, информиран е и дежурен прокурор.

Добавете Вашия коментар

TOP