Антъни Иванов се отказа да пътува за САЩ

29 Септември 2017 | 13:58
0 коментара
Спорт

Явлението в българското плуване Антъни Иванов е направил промяна в плановете си за есента. 18-годишният състезател се е отказал от идеята си да пътува до САЩ, за да може на място да се запознае с условията в университети, където догодина да продължи образованието си. Плувецът на Вихрен Сандански смяташе да лети в края на септември.

“Няма да пътувам до САЩ. Причината е, че така ще загубя много време, в което мога да тренирам. Дистанционно също мога да проуча университети, които представляват интерес за мен. Освен че ще пропусна тренировки, същото важи и за училище. Захванах се да карам и шофьорски курс, тъй че съм доста ангажиран”, заяви Антъни пред "24 часа".

Определящо за Иванов при избора на следващата стъпка в образованието му ще бъде намирането на най-подходящото място за тренировки и развитие в плуването. Антъни вече е в контакт с някои треньори, които работят в американски университети.

Иванов направи голям удар през лятото, когато влезе във финала на 200 м бътерфлай на мъжкото световно първенство в Будапеща. Така той стана третият българин, който плува в старт за разпределяне на медалите на подобен форум, след Денислав Калчев и Михаил Александров.

След това Антъни регистрира още едно страхотно постижение. На световното за юноши в Индианаполис той спечели бронзов медал на 200 м бътерфлай. Това бе първо отличие за българското мъжко плуване от планетарен шампионат.

До края на годината Антъни ще плува на турнири в Бургас, Стара Загора и Пловдив и ще участва на републиканското.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP