Антон Тодоров от ГЕРБ е приел номинацията за председател на Комисията по досиетата

29 Септември 2017 | 13:27
0 коментара
Политика

Антон Тодоров от ГЕРБ е приел номинацията за председател на Комисията по досиетата, заяви самият той на брифинг в НС.

Заедно с него пред медиите застанаха представители на организации на репресираните по времето на социализма. Поводът е внесеният от БСП законопроект за закриването на Комисията по досиетата.Тодоров говори за предишни опити за закриване на тази комисия, когато нито тогава, нито сега е имало обективна причина за това.

„България, ако се реализира идеята на БСП, ще се превърне в един посткомунистически Джурасик парк, какъвто в Европа няма”, каза той. Тодоров нападна неназован от него кръг хора, свързани с предишния режим, които са наследници на „червени” фамилии.

Според него представителите на репресираните кипели от възмущение към идеята на БСП да се закрие Комисията по досиетата. Ние ще гласуваме против предложението на БСП да се закрие комисията, категоричен бе депутатът Тома Биков от ГЕРБ.

Според мен комисията трябва да продължи да работи и то основно по посока изследване на миналото, каза той. С аргумента, че разкриваните като доносници и бивши членове на ДС силно са намалели през годините./БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP