Антимафиоти разбиха канал за износ на наркотици, Ленкин от Петрич падна в капана им!

22 Декември 2017 | 12:58
0 коментара
Криминално

Операцията е осъществена на 20 декември т.г. от служители на отдел  „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на  Окръжната прокуратура във Велико Търново.

В хода й те предприели процесуално-следствени действия в къща в с. Осенарите, където разкрили лаборатория за производство на амфетамин в процес на таблетиране. На място били задържани двама мъже – М.М. /48г./ от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби  и отвличане, и Иван С. - Ленкин /50г./ от Петрич – криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан.  

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други.

По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия Изток.

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.

Добавете Вашия коментар

TOP