Антикорупционната комисия в НС няма да проверява SMS-те на Божков

20 Май 2020 | 18:36
0 коментара
Политика

Не виждам факти, които да предизвикат задълбочено разследване. Така депутатът от НФСБ и шеф на антикорупционната комисия в НС Борис Ячев коментира пред БТВ, активността на обвиняемия бизнесмен Васил Божков във Фейсбук относно SMS-те , които той е разменял с Горанов и за паметната разписка с Кирил Домусчиев.

Той даде да се разбере, че няма да има проверка в парламентарната комисия по казуса. По думите му всичко това, което показвал Божков като фактология, не представлявало интерес.

Ячев припомни, че преди повече от 2 години са предложили ограничаване на рекламите с хазарт, когато е имало реакция от фирмите на Божков. По-късно, когато внесли закона за одържавяването на талончета за търкане, това било подкрепено от ГЕРБ. Нямало отрицателна реакция и от страна на Горанов. Ячев даде да се разбере, че не е имало подпомагане на бизнеса на Божков.

Трябва да се говори с факти, каза той и напомни, че има няколко дела, арести и проверки в Държанвта комисия по хазарта. "Ако следствието докаже умисъл и конкретна, персонална или политическа вина, нито аз или НФСБ, няма да се поколебаем в тази посока", каза Ячев относно това дали би имало проврека в комисията, която той оглавява.

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP