Ансамбъл от Белица ще вземе участие в "Каменичко Културно Лято 2018" в македонския град Каменица

24 Август 2018 | 07:20
0 коментара
Общество

Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище "Георги Тодоров-1885" в Белица ще е сред специалните гости на "Каменичко Културно Лято 2018" в македонския град Каменица по покана на кмета Соня Стаменкова.

Събитието се организира за отбелязване на 28 август - Ден на общината и Ден на миньорите. Тази година проявата ще се проведе в периода от 26 до 29 август с богата културна и художествено-развлекателна програма.

Целта на мероприятието е да се допринесе за по-голямо утвърждаване и популяризиране на община Македонска Каменица като важна туристическа и културна дестинация. Друга задача е насърчаване на кулинарния сектор, малките и средните фирми от хранително-вкусовия сектор, местното селско стопанство и пчеларството пред потенциални партньори не само от Македония, но и от съседните страни.

През годините традиционните партньорски отношения, личностния потенциал, изграденото доверие и приятелство свързаха двете трансгранични общини, основани на емоционална близост, общност на ценности и интереси в полза на хората.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP