Англичанинът Джеймз Хюз и мераклия за кмет на Банско упражни правото си на вот

26 Май 2019 | 13:09
0 коментара
Общество

Гласувах по пощата като гражданин на Обединеното кралство Великобритания и като европеец - за Европа на гражданите, на идеите, на можещите и смелите да могат да реализират проектите си в страните на нашия континент.

Това каза Джеймз Хюз - живеещ в Банско англичанин, който на последните избори за местни органи на властта дори се кандидатира за кмет на курортния град, и макар гласовете да не достигнаха, за да заеме поста, той продължава да реализира своите проекти и да живее в един от най-хубавите български градове. 

Джеймз Хюз е упражнил правото си на глас съгласно приетата европейска директива - Ако Обединеното кралство все още е член на ЕС на 23 - 26 май 2019 г. и не е ратифицирало споразумението за оттегляне до 22 май 2019 г., то трябва да проведе избори за европейски парламент. 

Чуждите граждани, притежаващи недвижими имоти в Банско и регистрирани по надлежния законов ред, които са подали в съответния срок заявление до служба ГРАО за гласуване по настоящ адрес могат да упражнят правото си на глас днес, съобщи секретарят на общината Владимир Кушлев.

Добавете Вашия коментар

TOP