Андрей Райчев: На евроизборите имаме шанс да проведем операция "Чисти ръце"

05 Април 2019 | 09:38
0 коментара
Политика

Около скандала с апартаментите трябва да се интересуваме не дали са купени на данъчна оценка от политиците, а откъде те са придобили тези пари. Едното е малка данъчна измама, а другото е доказателство, че те са крали от нас. Големият проблем е има ли един държавен чиновник такива средства, за да си купува такива апартаменти.

 

Това каза в сутрешния блок на БТВ социологът Андрей Райчев, който коментира скандалите с апартаментите по високите етажи на властта.

 

"Според мен Бойко Борисов си мислеше, че скандалът ще затихне и ще успее да го локализира. Последните действия на управляващите обаче са абсурдни. Говоря за номинирането на Данаил Кирилов за правосъден министър. Това е човекът, който генерира всичките скандали в парламента със своите закони. Според мен тази кандидатура ще бъде оттеглена. Говоря за вчерашните изказвания, че Корнелия Нинова е предлагала някакви милиони. Това са пълни глупости. Ние като българи не трябва да проспиваме тази ситуация на скандали и да направим един качествен прелом. Явно тези хора са самозабравили и не ги е страх от гласа Божий. Това трябва да направим и да не спираме - да им покажем, че има глас Божий. Ние трябва да им кажем, че те не стават, не защото са престъпници, това ще го реши съдът, а те не стават, защото са неморални. Имаме изключителен шанс на евроизборите да проведем една операция "чисти ръце", обяви Райчев.

 

 Страшно важно е, че има европейски избори  на 26 май", вметна той, като така онагледи целта на всичките си публичните си изяви.

Позицията министър на правосъдието за Данаил Кирилов е понижение в сравнение с поста му на председател на правната комисия в парламента.

Добавете Вашия коментар

TOP