Американският университет в България провежда онлайн Ден на отворените врати

07 Ноември 2020 | 11:25
0 коментара
Култура

Виртуалното събитие е безплатно, като се изисква единствено регистрация.

В течение на традиционния за висшето училище отворен ден бъдещите кандидат-студенти и техните родители могат да се запознаят с условията за обучение и живот в най-модерния студентски комплекс на Балканите.

Макар и виртуално заради пандемичната обстановка, гостите на Open House ще почувстват неповторимия дух на АУБ – ще могат да посетят виртуално избрани лекции на изтъкнати преподаватели, да разговарят със студенти и представители на администрацията и да разгледат всички удобства на кампуса – уникалната англоезична библиотека, аудиториите, модерната театрална зала и спортните съоръжения. Фокус при представянето е американската система “liberal arts”, която предлага на студента набор от възможности чрез избор на основна специалност, подспециалности и индивидуален обучителен план.

Виртуалният отворен ден е съобразен с епидемичната обстановка у нас. АУБ още през пролетта на 2020 г. разработи модел за качествено обучение онлайн и беше сред първите висши училища у нас, които го приложиха. За да отговори на новите предизвикателства, АУБ организира учебната година, така че да осигури възможно най-комфортна и безопасна среда за студенти, преподаватели и служители. Университетът предложи следните възможности на своите студенти:

· хибридно обучение, при което на ротационен принцип част от студентите участват на живо в лекциите, а останалите участват виртуално

· онлайн обучение за студенти, които предпочитат да ограничат контактите си и да останат в родните си държави. От тази възможност се възползваха 230 студенти, които избраха да бъдат изцяло онлайн през есенния семестър

· възможност за настаняване извън общежитията, за да се осигури комфортна физическа дистанция на тези, които избраха да останат в кампуса.

Американският университет в България се подготвя да прилага хибриден модел и през пролетния семестър при строго спазване на мерките за социално дистанциране и дезинфекция, което ще позволи автентичния живот и общуване на кампуса да продължи.

„Независимо от промените и ограниченията, които трябваше да приложим тази есен, духът на АУБ остава силен както винаги. Горд съм да видя с каква отдаденост студентите подхождат към учебния процес и към клубните си дейности въпреки трудностите, предизвикани от пандемията. Именно студентите са в центъра на обучението тук и наш приоритет е да се грижим за тяхното здраве, благоденствие и отлична подготовка“, сподели д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ.

Добавете Вашия коментар

TOP