Американски мистици окултисти обявиха: Извънземен разум помагал на Ванга

29 Ноември 2018 | 10:56
1 коментара
Любопитно

Обясняват дарбата на пророчицата с Платон и Сведенборг

"Една от най-големите мистерии в края на миналия век е пророчицата от България Ванга". Това са думи на американския писател и мистик Джон Хоуг. Окултистът, който е посветил живота си на пророчествата на Нострадамус, е част от екипа, който съдейства на канал "Хистори" и суперпопулярното в Щатите предаване "Древните извънземни". Хоуг, заедно с колегите си Уилям Хенри, режисьора Каралайн Кори и с популярния писател Дейвид Чилдрес, който е собственик на огромна издателска къща, проучват и обясняват на американските зрители способностите на Ванга в новия епизод на популярната поредица.

"Отговорно мога да заявя, че пророчицата от България е осъществявала контакт с извънземен разум, който й е предавал информация, недоловима и неразшифрована за нас, обикновените хора. Това е чиста рефлексия на Божествен разум, която Ванга изкарва от себе си", казва Хоуг.

Чилдрес от своя страна заявява, че Ванга всъщност разчита код "свише". Писателите стъпват на теорията на Платон за душата и нейното предсъществуване. Те обясняват, че у пророчицата се наблюдава феноменът на "незабравеното". Според Платон, преди душата да се въплъти в човешко тяло, тя е била до Бога и е знаела всички истини. След като попада на Земята, душата ги забравя и се опитва да си ги припомни през живота си.

"Душата на Ванга явно не е забравила или след върхушката, в която попада като момиче, този портал, пренос на информация, се е отворил наново", категоричен е Уилям Хенри. Режисьорът и писател Каралайн Кори споделя, че мистиците говорят за извънземен разум, но всъщност това е същото, обяснено преди хилядолетия от елинския философ. Ванга твърди, че няма задгробен живот, а низ от прераждания, докато душата не се освободи, тове е едно към едно с теорията на Платон.

"Надали тази жена е била запозната с древногръцките учения", риторично казва Хоуг.

Кори споделя, че в това няма нищо странно, а просто се случва с изключително малко хора, като се дава пример с Нострадамус и шведския учен и мистик Сведенборг. Именно издигналият се в култ Сведенборг твърди, че общувал с невидимия свят, можел спокойно да посещава Рая и Ада, да разговаря с ангели, демони и други духове, които му казвали какво да прави. Той също е можел да предсказва бъдещето. Повлияни от мистицизма на Сведенборг са били Уилям Блейк, Шарл Бодлер, Балзак и Юнг.

Изследователите от Америка основават твърденията си за Ванга на данни и резултати от експерименти с нея, извършвани от руски и български учени, разкази за живота и сбъдването на пророчествата.

Според статистиката 80% от казаното се е сбъднало. След излъчването на предаването американската публика останала изумена от факта, че Ванга е предсказала атентата на 11 септември и избирането на Обама за президент.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
30 Ноември 2018 | 11:40
Комшията под мене контактува с извънземен разум всеки път ,когато има ракия.Всеки път!

Добавете Вашия коментар

TOP