Ало измамници отмъкнаха над 5000 лв. от две баби в Благоевград

07 Ноември 2018 | 10:38
0 коментара
Криминално

За времето от 12:30 часа до 14:00 часа, чрез телефонно обаждане, 78-годишна жена от гр.Благоевград е въведена в заблуждение от мъж, който се представил за неин роднина и я помолил да даде парична сума на „служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника.

На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 500 лева.

Около 10:00 часа, чрез телефонно обаждане, 67-годишна жена от гр.Благоевград е въведена в заблуждение от мъж, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори.

На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Добавете Вашия коментар

TOP