Александър Манолев дари 1000 бързи теста за Петрич и Сандански

23 Април 2020 | 15:08
1 коментара
Общество

Кметът на Петрич Димитър Бръчков благодари за дарените от бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев бързи тестове за коронавирус за нуждите на МБАЛ "Югозападна болница".

"Г-н Манолев намери, закупи и дари, без абсолютно никакви условия 1 000 броя от тези тестове. Това е ценна помощ и знак за отговорно отношение към двете общини в тази криза. Тези тестове ще ни дадат спокойствие, защото ще се използват, както за работещите на първа линия, така и при случай на установена инфекция за последващо тестване на контактни лица", посочи кметът и уточни, че се правят постъпки чрез контактите на дарителя за закупуването на още тестове, за да се обхванат рисковите групи в Петрич и в Сандански.

Има направени 43 теста на лични лекари и медици от Спешна помощ в Петрич, всички са с отрицателен резултат. Кметът посочи, че по-рано са използвани и закупените 600 бързи теста от самата болница също за изследване на медици и пациенти по отделения в двете общини – Петрич и Сандански. Димитър Бръчков благодари на всички дарители до момента, които са се отзовали и са помогнали с предпазни маски, очила, дезинфектанти и средства. Близо 33 хил. лв. са постъпили по дарителската сметка за закупуване на респиратор за болницата в Петрич, която инициатива е съвместна на Община Петрич и Ротари клуб – Петрич. Закупена е също апаратура за реанимацията в Петрич след разговор с лекарите на стойност 30 хил. лв., осигурени от бюджета на община Петрич.

"Убеден съм, че работейки заедно създаваме един добър механизъм за реакция в тази ситуация. Радвам се, че петричани се отзовават", обобщи кметът Димитър Бръчков.

Добавени коментари

Сър Пичук публикува:
23 Април 2020 | 18:43
Кой беше този селяндур, "калинката"-крадец на европейски средства с купена диплома ли?

Добавете Вашия коментар

TOP