Актьорът Николай Кимчев в кома с мозъчен кръвоизлив

08 Януари 2018 | 09:11
0 коментара
Общество

Благоевградският актьор Николай Кимчев е изпаднал в кома, след като получил мозъчен кръвоизлив. Инцидентът с 65-годишния бивш директор на театъра станал в петък вечерта в дома му в Благоевград. Преди ден Н. Кимчев е бил в театъра, обядвали заедно със зам. директора В. Миленков. По-късно същия ден паднал и наранил главата си. Получил е хематом. Той се почувствал зле, имал силно главоболие, транспортиран е до благоевградската болница от близките си с личен превоз. При направените изследвания на скенер е установено, че има кръвоизлив в мозъка. Получил е хематом на мозъка. Артистът изпаднал в кома и е поставен на апаратна вентилация.

След полунощ с реанимобил под активно наблюдение на спешен екип е транспортиран за София. Приет е в шокова зала на „Пирогов”, където по-късно е опериран. Неотлъчно до него е съпругата му. Столични неврохирурзи се борят за живота му.

Николай Кимчев е сред емблемите на културния живот в областния център на Пиринско, популярен е със своите изяви на сцената като актьор и певец. Той е с родословно дърво от кв. Ораново, Симитли, където има вила, в която обича да отсяда със семейството си през почивните дни.

Николай Кимчев отскоро е пенсионер, но продължава да играе в киното и в спектаклите в благоевградския театър. Има двама синове, съпругата му е преподавател в ЮЗУ.

Добавете Вашия коментар

TOP