Акция: КАТ дебне за джигити и пияни през уикенда, жандармерия пази абитуриентите

22 Май 2020 | 11:19
0 коментара
Криминално

Пътна полиция ще упражнява засилен контрол върху нарушителите, седнали зад волана пияни или дрогирани, както и върху тези, надвишаващи максималната разрешена скорост. Акцията ще се проведе този уикенд във връзка с 24 май - Деня на българската просвета и култура. Това съобщи в брифинг гл. инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" към ГДНП. 

Очаква се и през тези почивни дни да има нарушения поради завишените случаи на такива през последните дни. Предишната операция за контрол на скоростните режими приключи вчера. В периода от една седмицата полицаите са хванали над 42 хил. джигити, като 25 хил. от тях са били в населените места. Засечени са и нарушители, шофиращи със 150 км/ч. при максимално разрешените 50 км/ч. В Пловдив пък е установен водач, седнал зад волана с 3 промила алкохол в кръвта.

Във връзка с предстоящите почивните дни, органите на реда ще наблюдават движението още от днес, като при нужда ще го регулитат. "Ще подпомагаме движението, за да може гражданите да напуснат градовете безаварийно. Ако е необходимо, ще изключваме светофарите", обясни Крушарски. 

За улеснение на пътуващите ще бъде създадено реверсивно движение в посока изход от град София на път I-1. Днес и утре ще бъдат отворени две ленти на изход и една на вход, обратното ще стане в понеделник, когато се очаква столичани да се приберат. 

Инспектор Крушарски предупреди за ремонтни дейности от 11 до 21 км. на АМ "Тракия" и на АМ "Хемус" при село Потоп. И на двете места движението ще се осъществява в една пътна лента. 

Очаква се да има много пътуващи, тъй като на този празник обикновено хората се събират семейно, изпращат се и абитуриенти, обясни експертът от Пътна полиция.

За сигурността на зрелостниците ще следи и жандармерията, която ще контролира обществения ред и спазването на противоепидемичните мерки. Засилено ще е тяхното присъствие при училищата, паркингите, при моловете и супермаркетите, където се очаква голямо струпване от хора. При сериозни нарушения ще се съставят и актове, предупреди главен инспектор Дарин Димитров от "Охранителна полиция".

Добавете Вашия коментар

TOP