Агент "САШО" е новият кмет на симитлийското село Полена

12 Октомври 2014 | 20:43
2 коментара
Политика

Благой Зулямски е новият кмет на симитлийското село Полена.

Изборният ден протече спокойно без сигнали и жалби за нарушения. Секционната избирателна комисия бе в пълен състав и отвори точно в 6:00 часа. Гласуваха 141 души, от които 137 броя действителни бюлетини и 4 недействителни. Кандидатът на ПП ГЕРБ Благой Зулямски е новият кмет на село Полена. Това каза за Pirinsko.com - Д.Миленкова, зам.-председател на Общинската избирателна комисия град Симитли.

Припомняме, че Благой Зулямски бе единственият кандидат - кмет на село Полена. Частичният вот в селото се наложи, след като бившият управник Венцислав Валеов се оттегли от поста, като предпочете по високо възнаграждение в мина "Ораново". Валеов бе кмет на с.Полена от есента на 2007 година. Село Полена е с население близо 800 жители, от тях 652 имаха право на глас, но само 141 души дадоха своя глас в извънредния вот днес, като всички от селото гласуваха в една СИК.

Без плакати, кампания или общоселски събрания единственият кандидат Благой Зулямски е кмет на Полена. Известният вече в Полена кмет е и треньор на местния футболен отбор.

Pirinsko.com припомня, че Комисията по досиетата обяви проверката (решение №2-404 от 1 октомври 2014 г.) на общо 25 кандидати, които ще се борят за кметските места, като от тях трима души са с досиета.

Благой Зулямски (1970), кандидат за кмет на с. Полена, община Симитли, е разкрит като агент на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване), вербуван през март 1990 г. по време на отбиване на военната служба под псевдонима „САШО”. В досието му е запазена собственоръчно подписана декларация и документи на ръководилия го оперативен работник.

 Датата на вербовката (9 март 1990 г.) показва, че Зулямски може да претендира за един от най-младите сътрудници на бившата Държавна сигурност.

 

Добавени коментари

до Блаже от леля му публикува:
12 Октомври 2014 | 21:34
Блаже казвамти не излизай по центаро на полена не теле е срам бе човек тва е най долното нещо да си агент, доносник, топач, клеветник, шпионин; Блаже тва е най гнусното нещо бе човек не те ле срам да погледнеш хората в очите. Отвратена сам от това дето разбрах.
Шипката публикува:
12 Октомври 2014 | 21:26
кмето на полена с ново име сашо, браво тренер ти си бил винаги пич и шпионин, но както казват хората шило в торба не стои.

Добавете Вашия коментар

TOP