Афера с фалшиви български лични карти и документи тресе съседна Република Македония

21 Декември 2015 | 12:23
0 коментара
Общество
Афера с фалшиви български лични карти и документи тресе съседна Република Македония

В аферата с фалшивите лични карти и документи, която тресе съседна Република Македония от близо месец, бе "открита и българска връзка".

Пропомняме, че преди месец македонското списание "Фокус" съобщи, че в страната има хиляди фалшиви лични карти, които се използват по време на избори. Журналистът от списанието Любиша Арсич предаде 105 фалшиви лични карти на новия вътрешен министър Оливер Спасовски / представител на опозиционния СДСМ в служебното правителство, бел.ред./.

В събота, 19-ти декември, Специалната прокуратура съобщи, че е открита и разбита нелегална работилница за фалшиви лични карти и документи. При акцията бяха задържани трима души. Бившият вътрешен министър, а сега заместник на Спасовски Митко Чавков твърди, че фалшивите лични карти не са използвани за гласуване, защото не съществуват в избирателните списъци. В днешния си брой вестник "Дневник" твърди, че в нелегалната работилница е открит и един фалшив български паспорт с имената на служител от правителството, както и фалшиви сметки в швейцарска банка. Според изданието тези фалшиви документи щели да се използват по време на предизборната кампания за предстоящите предсрочни избори на 24-ти април като част от кампанията срещу сегашното управление.

Напомняме, че след отделянето на Република Македония от бивша Югославия в страната продължи практиката не само на официалните власти, но и на всички основни политически сили, България да бъде намесвана с отрицателно значение в големите политически скандали в страната. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP