АЕК Ларнака и Лудогорец не успяха да се победят в Никозия

26 Октомври 2018 | 00:44
0 коментара
Спорт

 АЕК Ларнака и Лудогорец записаха равенство 1:1 в кипърската столица Никозия в двубой от група А на турнира Лига Европа.

Българският шампион поведе в срещата в ранен гол, но домакините възстановиха равенството в средата на първото полувреме и този резултат остана на таблото до последния съдийски сигнал. Лудогорец си осигури преднина още в 7-ата минута с гол на Джоди Лукоки, който се възползва от чудесно извеждащо подаване на Натанаел. В 12-ата минута удар на Козмин Моци срещна гредата, а след още 180 секунди Кешеру направи пропуск.

Отборът на Лудогорец се нуждаеше от задължителна победа, за да запази шансовете си за излизане от групата и бе по-активен в началото на полувремето, но след добри 20 минути отстъпи инициативата на съперника си. Разградчани допуснаха гол в 25-ата минута, когато Хорхе Ларена се разписа от дузпа. Този резултат се запази до края на полувремето, а след подновяването на играта домакините започнаха агресивно и можеше да стигнат гол в 51-ата минута, когато удар на Хектор Хевел с левия крак мина опасно близо до лявата греда на вратата на Лудогорец.

Въпреки че равенството не устройваше и двата отбора, повече реални голови положения в срещата почти нямаше, ако се изключи един опасен удар от воле на Тете от тима на домакините в 83-ата минута, при който топката мина над напречната греда.

В другия мач от групата Цюрих надви Байер Леверкузен с 3:2 у дома и на практика си осигури място в плейофите на турнира. Швейцарският тим води в класирането с 9 точки, Байер има 6, а Лудогорец и АЕК - по една.

Следващият мач на Лудогорец отново е срещу АЕК Ларнака, този път в Разград на 8 ноември. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP