Адвокатът на Иванчева: Има схема за злепоставяне, няма как да се съди Иван Гешев

15 Април 2019 | 08:27
0 коментара
Общество

Правосъдието не е съвършено, затова се притеснявам. Така адвокат Марин Марковски коментира делото срещу бившата кметица на Младост Десислава Иванчева. Марковски е адвокат на Иванчева.

Днес трябва да се произнесат присъдите на първа инстанция. 

"Доказателства няма за това, че Десислава Иванчева е искала подкуп и е взела подкуп. В колата пари има, те са поръсени с прах, но за да искат 20 г. затвор от прокуратурата се основават на това, че тя е искала 500 000 евро", добави Марковски. "Посредникът Петър Дюлгеров се е возил в колата, а преди това е взел парите от Александър Ваклин. Не е вярно, че са й светнали ръцете, има схема за злепоставяне", каза Марковски. 

По отношение на отказа на Петко Дюлгеров от показанията му Марковски коментира, че срещу Дюлгеров е оказван натиск. Иванчева е изгонила от кабинета Ваклин, самият Дюлгеров казва, че не познава добре Иванчева. "Неискащият подкуп Иванчева се среща само веднъж с Ваклин, когато той е носил парите в кабинета, но тя го гони. Вторият път, когато са взети 70 000 евро в колата, Дюлгеров ги оставя на задната седалка", припомни Марковски. 

Защо трябваше службите да блокират колата, а не да проследят колата докрай, когато жените вземат парите. Полицаите са знаели, че те не знаят, че парите са там, отсече адвокатът на Иванчева. На въпрос с каква цел се прави това Марковски каза, че има сложен комплекс от интереси. "Има писмо от предприемачи, в което се казва, че Иванчева ги тормози за градинки. Ваклин е могъл най-спокойно ако в тридневен срок е забавена преписката да пусне жалба в съда, а не да тича да иска да се оправя с Иванчева. Понякога има замислена дълбока организация по един въпрос и служителите са прехвърлили мярката", каза Марковски. 

Кой съди главен прокурор, това няма как да се докаже, отсече адвокатът на въпрос дали ще заведе дело от името на Иванчева срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Добавете Вашия коментар

TOP