Адвокати от Пиринско с вувузели и свирки викаха „Оставка“ на ръководството си

25 Юли 2020 | 09:23
0 коментара
Общество

Около 40 адвокати от благоевградската колегия се включиха в националния протест в София с искане за оставка на Висшия адвокатски съвет. С вувузели и свирки, на фона на песента „Черната овца“ на група „Ахат“ агитката от Пиринско демонстрира недоволството си пред сградата на ръководния орган и скандира „Оставка!”.

Шефката на колегията в Пиринско Мария Георгиева, която бе сред ораторите, обясни основните мотиви за протеста: „Адвокатурата е поставена на колене и натикана в миша дупка. Искаме оставката на целия Висш адвокатски съвет заради неговото безхаберие и закъснели позиции по лобистки закони, които бяха приети в парламента, последните от които са в ГПК. Преди 4 години пак бяхме на протест заради липсата на  промени в Закона за адвокатурата, които са в защита на правата на гражданите. Оттогава нищо не се е променило, защото очевидно не искат да има силна адвокатура. Не може да има реформа в съдебната система без реформа в адвокатурата“.  

Адвокат Иван Чолаков от Сандански обвини Висшия адвокатски съвет, че се е превърнал „в Главна адвокатура с усещането за безкрайна власт, без да се съобразява с исканията на своите колеги“.

На протест в София днес беше и лидерът за Пиринско на новорегистрираната партия на Слави Трифонов, благоевградският адвокат Илко Стоянов. Той се засече в Триъгълника на властта, където бе протестът срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, с колежката си адвокат Албина Анева.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP