Адвокат: Очаква се ваксината и преболедуването да станат изисквания за наемане на работа

04 Март 2021 | 10:32
0 коментара
Любопитно

"Очаква се все повече ваксината или доказването на преболедуване да е изискване за наемането на работа. Трябва да се преценява за какъв тип работа става въпрос. Например, ако търсите детегледачка за дете с хронично заболяване или някой в семейството е с такова заболяване, логично е да има такова изискване". Това заяви адвокатът по медицинско право Мария Шаркова пред Bulgaria on air. 

"И в България вече се появиха случаи на хора, които са принуждавани от работодателя да се ваксинират. Хората се притесняват, че ако не се съгласят на имунизация срещу коронавируса, могат да загубят мястото си", коментира още адв.Шаркова.

По думите й всяка ситуация трябва да се преценя индивидуално, а бизнесът няма как да бъде задължаван. "Искаме или не искаме, светът се промени през последната година. Наличието на коронавируса принуждава бизнесът да се адаптира към ситуацията", коментира още тя.Шаркова коментира и, че може би ваксината да не е задължителна, но да има предимство при кандидатстване на работа. Това ще бъде нещо като предимството на владеене на чужд език. 

Добавете Вашия коментар

TOP