Адвокат Милана Кривачка: Кметът Томов е изпълнил всички законови изисквания за прекратяване на търговската си дейност

14 януари 2020 | 17:45
1 коментара
Адвокат Милана Кривачка: Кметът Томов е изпълнил всички законови изисквания за прекратяване на търговската си дейност

„Кметът Румен Томов е изпълнил всички законови изисквания за  прекратяване на търговската си дейност“, заяви в съдебната  зала днес неговият адвокат Милана Кривачка. Тя защитава кмета на Благоевград по делото, заведено в Административния съд в Благоевград от четири партии: ГЕРБ, МИР, „Нова алтернатива“ и „Свобода“. Те оспорват решението на Общинската избирателна комисия, с което тя не прекрати предсрочно правомощията на кмета на община Благоевград Румен Томов. Комисията бе сезирана от Атанас Камбитов, кандидатът на ГЕРБ за кмет, който след два мандата управление,  загуби изборната битка за нов, трети мандат.

Съдията по делото Димитър Узунов, не допусна Илия Илиев да представлява в зала  своята партия „Свобода“, поради нередовни документи. Адвокат Албина Анева се яви като адвокат на партиите „МИР“ и „Нова алтернатива“, а ГЕРБ бе представен от адвокат Паскал Бояджийски.  Като заинтересовано лице в делото участва и председателят на Общинската избирателна комисия – Благоевград-  Мартин Бусаров.

Всяка от страните остана на първоначално заявените позиции.

Вносителите на жалбите продължиха да подкрепят становището, че Румен Томов е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация, по-специално  чл.41, ал.3 , който изисква „ В едномесечен срок от обявяването на изборните резултати, съответно от приемането на решението на общинския съвет, лице, което при избирането му за кмет заема длъжност или осъществява дейност по ал. 1, предприема необходимите действия за прекратяване на дейността и/или за освобождаването му от заеманата длъжност и уведомява писмено за това председателя на общинския съвет и общинската избирателна комисия“.

Адвокатът на Румен Томов Милана Кривачка  поиска прекратяване на делото или обявяване на жалбите за неоснователни, необосновани и недоказуеми. Тя посочи аргументи в тази връзка за всяка една от четирите  жалби  и оспори верността на документа, постъпил от името на Общинския съвет в Общинската избирателна комисия – Благоевград, в който се посочва, че кметът Томов не е уведомил местния парламент за предприетите от него действия, съобразно закона.

След 15-ет минутна почивка, съдия Узунов прие всички допълнително предоставени  доказателствени материали. Той даде срок от три дни за подробна писмена защита на тезите на всяка една от страните по делото.

Срокът изтича този петък – 17 януари. По закон съдията по делото трябва да се произнесе в 14-ет дневен срок.

източник: BLAGOEVGRAD-NEWS снимки: Агенция бг

Адвокат Милана Кривачка: Кметът Томов е изпълнил всички законови изисквания за прекратяване на търговската си дейност снимка 1Адвокат Милана Кривачка: Кметът Томов е изпълнил всички законови изисквания за прекратяване на търговската си дейност снимка 2

Смиленов и Албина политически номади публикува:
14 януари 2020 | 18:49
Смиленов и Албина политически номади. Пиринско защо не попитате тази адвокатка от колко партиии вече е съветник. Каво стана с партия Прогрес, защо излъга Мирослав, защо? Какво стана с Таня Дончева? Какво или сега каквото каже лъжеца Паскалев. Тази която казва на всички да я чакат 4 часа след обяд пред кантората за да става тунба народ демек най търсената. Тази дето се изпокара с всички около нея с кой съветник е влезнала и не се е изпокарала с Тасков, Муртова, Корчев а сега заби нож в гърба на Манов. тази е единствената която като влезе в общинския съвет не си говори с никой сега шушука само с Тасков а за него какви ги коментира на Паскалев е малко казано гнусно. Пиринско направете един анализ на тази жена задайте и въпроси за да разбере цялата общественост за какъв човек става въпрос. Кметица ще била станала никакъв морал пред Томов. Пълна излагация със Смиленов не ги е срам целия град им се подиграва . Пиринско направете статия или Бриндо още се прегръща с адвокатката му. Кака му може да я вземат за сурва за Перник водоноска.

Добавете Вашия коментар!