Адвокат Михайлов ексклузивно за схемата Банско: Хората си имат проблеми - един с хазарт, други с някакви дроги

31 Януари 2018 | 22:32
0 коментара
Спорт

Днес третодивизионният Банско изпрати официално съобщение до медиите, в което се разкрива, че клубът е бил ощетен от досегашния си шеф Йордан Баряков с почти 100 000 лв. от полагащите се на клуба 78 000 евро от фонд „Солидарност“ на УЕФА за участието във Втора лига през сезон 2016/2017.

В аферата е замесено името на адвокат Михаил Михайлов, за когото се твърди, че измислил схемата с Баряков, получил е солидна комисионна, а заради деянията си е отстранен от Апелативната комисия на БФС. Адвокатът сам звънна до редакцията с желанието ду даде думата. Предлагаме ви неговатапозиция.

"Аз през годините съм се наслушал на всевъзможни неща във футбола. Аз съм над 10 години съм в професионалния футбол и какво ли не съм чувал, на кого ли не съм бил виновен. Имам чувството, че който и да има някакви проблеми във футбола, все се свързва моето име. Не разбирам, явно няма други имена, които да използват, и се занимават само с мен. Свикнал съм и в Локомотив (София), и в други клубове все на някого съм виновен. Не е за първи път и не се учудвам. Но е смешно, при условия, че нямам нищо общо с град Банско, нито познавам хората там. Имаше един период преди около 2-3 месеца - няколко клуба ми звъняха за съдействие, понеже аз познавам много хора във футбола и в Професионалната лига. Търсиха ме от гледна точка на някакви контакти и телефони. Понеже не знаеха как се процедира и какво се случва с парите или с нещо друго. Имам бегъл спомен, че ми звъня Баряков. Свързал съм го с хората в Професионалната лига. Попита ме това и онова как е, какво се удържа. Аз му казах, че съм се занимавал с тези неща преди 4-5 години, когато Локо (София) имаше такъв казус. От там нататък явно просто си имат проблеми там в Банско. Един с хазарт, други с някакви дроги и някакви такива неща. И най-лесно е да се цитира някакво име, явно моето е актуално. Не разбирам защо не го сменят някой път с друго име?", започна Михайлов пред БЛИЦ.

"Нямам нищо против някой да седне и докаже какво е моето участие. Аз съм сериозен човек, адвокат съм... Всеки има право да говори каквото иска, но е малко е смешно да се коментира моето име навсякъде. Явно някой пак си измива ръцете с моето име. Нито имат доказателство, нито съм ходил някъде. Свързват ми името със Сандански, а аз имам съвсем друг бизнес там. Наистина не мога да ги разбера. Нека някой излезе очи в очи да ми каже нещо. Нито имам нещо общо с Банско, нито познавам кмета на града. Да, звъня ми веднъж. Каза ми кой е. И каза: "Ако нещо си участвал в някакви пари, да ги върнеш!". Аз попитах дали наистина той е кмет на Банско. Той попита защо. Аз му казах: "Малко е смешно и несериозно кмет да ми се обажда по този начин...". Ама там някой бил казал. Гошо казал, Пешо казал, Иван казал. Несериозно е. Оправяйте си там нещата. Грозно е да се коментира моето име", продължи адвокатът.

На въпрос дали е отстранен от Апелативната комисия на БФС, както твърди заместник-изпълнителният директор на централата Павел Колев, Михайлов отвърна така:

"Първо, аз не съм на договор във футболния съюз. Второ, през всичките години, в които съм бил свързан с футбола, съм помагал по всякакъв начин на БФС от каквото и да е било естество. Аз съм член на Апелативната комисия и никой по никакъв начин не ме е запознал дали има някакъв проблем или не. Ако има някакъв проблем, някой ще ме информира.

Ако някой има проблем с мен, като г-н Павел Колев, трябва да ми се обади. Защото аз не съм го търсил и моята работа не е свързана с него. Ако има нещо, ще го чуя.

Пак повтарям, нямам нищо общо с Банско, нито съм се интересувал от тези неща. Много отдавна не съм се занимавал с подобни казуси. Един казал, че съм бил в Банско, друг в Сандански, трети някъде другаде. Живи и здрави да са... Аз имам други неща и съвсем друг бизнес. Жалкото е, че има много хора във футбола, които не са запознати с нормативните уредби. Обаждат ми се, аз им помагам, давам им съвет и накрая съм им виновен. Явно се случва наистина нещо странно. но да са живи и здрави", завърши адвокат Михайлов.

източник: БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP