АДМИНИСТРАТИВНИ ХВАТКИ! Над 1000 собственици на вили в Попина лъка с подписка поискаха да се регистрират в с. Лиляново

12 Октомври 2017 | 08:11
0 коментара
Общество

С подписка до Общинския съвет в Сандански и до градоначалника Кирил Котев кметът на с. Лиляново Пандо Любенов иска вилната зона Попина лъка да се обособи като временна териториална единица към село Лиляново. Подписката вече има около 1000 подписа и продължават да се събират на три лъча в Попина лъка, съобщи кметът на с. Лиляново П. Любенов.

Собствениците на вили в местността Попина лъка са заявили, че желаят да бъдат регистрирани на адрес в с. Лиляново. Целта е Попина лъка първо да се регистрира като самостоятелна териториална единица към село Лиляново, а след това да направи постъпки за статут на вилно селище. Процедурата е тромава и ще отнеме поне година и половина, призна П. Любенов. Той коментира, че регистрирането в с. Лиляново ще улесни собствениците на вили да ги узаконят, а цената за узаконяване ще бъде в пъти по-ниска от тази, която в момента те плащат, между 7000-8000 лева. В момента в местността Попина лъка са изградени над 3000 вили, като узаконените от тях са едва 100.

Потърсен за коментар главният секретар на община Сандански Георги Жежев потвърди, че първата стъпка е направена, внесена е подписка на собствениците на вили в Попина лъка, че желаят да бъдат регистрирани по адрес в с. Лиляново. „В Закона за административно и териториално устройство, чл. 18, 19 и 20 е посочен редът за създаване и разширяване на териториална единица. Предстои подписката да бъде депозирана до Общинския съвет и след това изпратена до Министерството на регионалното развитие и благоустройство”, заключи  Г. Жежев.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP