А така! В Югозапада отглеждат повече канабис, отколкото картофи

14 Септември 2020 | 15:02
0 коментара
Бизнес

В Югозападна България канабисът се отглежда по-често от картофи, казаха за Lupa.bg криминалисти, които все по-често залавят цели ниви от наркотичната растителност. В цялата местност на юг от Благоевград масово се отглежда този вид трева. 

Все по-често залавяме баби и дядовци, които поддържат, а после късат насажданията и ги складират в домовете си.

Пред съда всички твърдели едно и също - не знаели, че това е канабис. Съвсем малък процент от задържаните изтъквали, че използват растението за лечебни цели. Съдът налагал условни присъди и парични глоби, но имало и много редки случаи, в които съдиите се произнасяли с ефективен затвор. Това се случвало само на хора, които имали рецидив в отглеждането на дрога. 

Канабисът лекува около 45 болести, категорични са лекарите.

Големият плюс на конопа, или канабиса, както още го наричаме, е, че се справя идеално с всички видове болка. При пациент в добро ментално здраве - такъв, който няма психични заболявания, тревата няма никакви странични ефекти. 

В Израел например канабисът се използва съвсем легално. Лекарят там изписва тревата за един месец, а пациентът трябва да я използва в предписаните дози. 

Хитри българи въртят бизнес с канабис, като са се заселили в Северната ни съседка Румъния. Там властите дават канабиса да се изнася в чужбина за лечебни нужди, като по този начин нашенците си докарват големи печалби. 

Все по-често се говори, че и у нас канабисът ще се отглежда законно, но все още сме далеч от тази стъпка. В момента ченгетата се хвалят с акции, след които следват арести, а иззетият канабис се унищожава.

Добавете Вашия коментар

TOP