9 сока за пречистване на организма и изгаряне на мазнините

22 Март 2019 | 11:30
0 коментара
Любопитно

Пречистването на тялото от токсини и загубата на натрупаните килограми е новата ви задача в началото на пролетта.

Не е нужно да гладувате или да използвате катастрофални диети, за да станете слаби и красиви.

Ще ви е интересно да знаете, че някои сокове могат да помогнат не само за пречистване на тялото от вредни вещества, но и за изгаряне на мазнини. В допълнение, те са доста приятни на вкус.

Тук сме избрали деветте най-добри сока, които могат да ви помогнат да изгорите излишните мазнини и да премахнете токсините от тялото, което от своя страна ще доведе до чиста и сияйна кожа.

Сок от домати и краставици.

Това е популярна формула за изгаряне на мазнини, която също увеличава количеството на фибри в диетата.

Смесете 1 домат с 1-2 краставици в блендер, ако желаете, можете да добавите малко морска сол, черен или лют червен пипер. Можете също да добавите 1 чаена лъжичка мед. Изсипете сместа във висока чаша и я украсете с листа от мента или дръжка от целина.

Крес и сок от моркови.

Кресът е богат на антиоксиданти и диетични фибри. Подхранва и подобрява червата. Нарежете морковите и креса.

Смесете зеленчуците в блендер, можете да добавите малко вода или лимонов сок. Изсипете сока във висока чаша и го украсете с клонче от кантарион или магданоз. Пийте този сок сутрин за най-добри резултати. Между другото, морковите, включени в закуската, подобряват цвета на кожата и помагат за предотвратяване на акне.

Сок от целина и цвекло.

Целината е друг зеленчук, богат на фибри, а цвеклото има много ползи за здравето.

Смесете в блендер няколко стъбла целина и 1-1/2 цвекло, добавете малко вода (50 мл). Изсипете сместа в чаша, украсена с резен лимон. Сокът е богат на антиоксиданти и спомага за детоксикацията на организма.

Спанак и ябълков сок. 

Спанакът е един от най-богатите източници на витамин Е, фолиева киселина, желязо и диетични фибри.

За да направите този здравословен сок, нарежете на кубчета ябълки и добавете към тях ситно нарязан спанак. Смесете тези съставки в блендер. Изсипете сока в чаша и добавете 1-2 ч.л. лимонов сок. Вашето чудно питие е готово! Такъв зелен сок помага много добре в борбата с всякакви кожни възпаления, ако се приема на празен стомах за 10 дни.

Сок от чушка и грейпфрут. 

Грейпфрутите и другите цитрусови плодове са добри средства за отслабване. За да направите този вкусен сок, нарежете съставките в равни пропорции и ги разбийте в блендер за 5 минути. Добавете 2-3 капки стевия или 1 чаена лъжичка мед за по-сладък вкус.

Сок от нар, касис и целина.

За да направите този пречистващ сок, добавете прясно изцеден сок от нар в купата на пасатора, добавете няколко супени лъжици касис (ще бъде още по-вкусно със замразен) и 1 дръжка от целина. Разбийте докато стане хомогенна смес. Можете също да добавите няколко листа от мента към сока, така че вкусът ще бъде по-свеж.

Моркови, джинджифил и ябълка.

Този детоксикиращ сок съдържа достатъчно лимонена киселина, така че е чудесен за загубата на тегло. Вземете няколко парчета моркови, ябълки и малко парченце джинджифил (1-2 см), наряжете ги на кубчета и ги разбийте в блендер до гладкост. Можете да добавите лед или студена вода (50 ml). Изсипете сместа в чаша и се наслаждавайте.

Сок от ябълка, зеле и лимон.

Напитката е богата на витамин А, калций и има антиканцерогенни свойства. В допълнение, той ще ви помогне да се борите с отпуснатостта на мускулите. Добавете всички съставки в блендер и разбийте до гладкост. Приемането на такъв сок вместо вечеря ще ви помогне да се отървете от допълнителните сантиметри в кръста и да придадете на кожата здрав и сияен вид.

Сок от портокал, морков и цвекло. 

Портокалът, морковите и цвеклото са пълни с витамини и хранителни вещества. Сладко-киселият сок помага за намаляване на теглото и премахване на токсините от организма. Смесете всички съставки в блендер. Можете също да добавите ябълка, така че сокът ще бъде още по-полезен. Пийте този сок на празен стомах всяка сутрин през седмицата и ще забележите приятни промени в състоянието на кожата.

Добавете Вашия коментар

TOP