9 полезни трика във Facebook

24 Юни 2016 | 09:19
0 коментара
Любопитно
9 полезни трика във Facebook

Повечето от нас ползват Facebook всеки ден, като правят едни и същи неща ден след ден – актуализират статуса, проверяват профилите на приятелите си, свалят и качват снимки и си чатят с някой от време на време.Социалният сайт обаче се променя постоянно и понякога е трудно да следим всички нови възможности, които ни предлага той. Ето защо решихме да ви предложим тези 9 бързи съвета за Facebook на Make Use Of.

Не следвайте хора, които ви разочароват

Може да спрете да следите хора във Facebook, без те да узнаят това, по един от тези три начина:
- от техния профил: отидете в профила на човека, който не искате да следвате. След това кликнете върху „Последвано“ и изберете „Отказ от следването на …“
- от един от постовете на човека: кликнете върху стрелката сочеща надолу в горния десен ъгъл на някой пост от човека, който искате да блокирате и изберете „Спиране на следеното на …“
- от менюто: натиснете стрелката сочеща надолу в страницата си във Facebook и изберете „Предпочитания за новини“.

Изберете хората, чиито постове искате да виждате най-напред

Имате приятели, чиито мнения винаги искате да виждате най-напред? Facebook вече ви позволява да изберете кои от вашите приятели да се появяват най-отгоре. За целта отидете в профила на човека, кликнете върху „Последвано“ и изберете „Вижте преди всички“. Можете също така да изберете да получавате известие всеки път, когато някой ваш приятел публикува нещо, от падащото меню „Приятели“ („Получаване на известия“) в неговия профил, но това може да стане много досадно, ако изберете тази опция  за твърде много хора!

Присъединете се към групи

Присъединяването към групи обикновено е ръчен процес (като изключим случайните препоръки на Facebook), но чрез претърсване на информацията в „Нови групи“ бързо ще намерите редица интересни групи, към които ако се присъедините ще можете да се присъединявате към събития или да водите по-задълбочени дискусии с хора, които се интересуват от нещата, които вълнуват и вас.

Блокирайте заявки

Ако има приложение, което ви изпраща известия по няколко пъти на ден, можете напълно да предотвратите това, като отидете на страницата на приложението и натиснете „Block App”.

Изберете подходящите за вас настройки за известяване

Facebook предоставя възможност за контрол върху нотификациите, които искате да видите. За целта отидете в „Настройки“ от главното падащо меню, след което изберете „Известия" в лявата лента.

Вижте вашия профил, така както го виждат всички в мрежата

Ако не се доверявате на настройките си за поверителност, може да разгледате вашия профил по начин който може всеки в мрежата да го направи. Можете да направите това, като посетите собствения си профил, изберете „Преглед на дневника на дейностите“, а след това „Преглед като…“

Контролиране на рекламите, които се показват на страницата ви

Ако получавате реклами, които не отговарят на вашите интереси, отидете на www.facebook.com/ads/preferences/edit, за да разберете какво мисли за вас Facebook по отношение на вашите интереси. След това можете да изтриете някой от интересите, които според вас са отговорни за рекламите, които ви безпокоят.

Споделете албуми

Отидете в албума, който искате да споделите и кликнете върху „Edit”. Ще откриете секция, където може да добавите всички, с които искате да споделите албума си. Настройките за поверителност на албума може да бъдат зададени в „Contributors” или „Friends of Contributors”.

Запазете линкове и видеоклипове

Когато сърфирате във Facebook от телефона си късно през нощта и не искате да събудите някой като натиснете бутона за възпроизвеждане на някое видео, просто кликнете върху падащото меню от дясната страна и изберете „Запис на видеоклип“. Можете да направите това и с линкове, ако не разполагате с време, за да ги прочетете веднага.

Добавете Вашия коментар

TOP