9 от 11-те общински съветници в оглавената от Кр. Роячки Комисия по икономика не присъстваха на срещата с представители на Асоциацията по ВиК

02 Февруари 2018 | 16:46
1 коментара
Общество

Девет от общо 11-те общински съветници в Комисията по икономика и приватизация при ОбС – Благоевград не дойдоха вчера следобед на насроченото заседание и оставиха специално поканените за изслушване представители на Асоциацията по ВиК да ги чакат напразно и да си изгубят времето. Комисията трябваше да обсъди подробно въпросите, които ще се обсъждат в края на февруари от Асоциацията по ВиК, и да излезе със становище какви права да делегира на кмета на Благоевград и да определи как той да гласува по важните точки, касаещи общината.

Точката отпадна от дневния ред на сесията на ОбС миналия петък по настояване на лидера на групата на червените съветници Гергана Янчева, която настоя да не се бърза, за да имат време тя и колегите й от Комисията по икономика и приватизация спокойно да изчетат документацията и да излязат със становище. Заради важността и спешността на решението, което ОбС трябва да вземе, е насрочена и извънредна сесия с единствена точка – предстоящото Общо събрание на Асоциацията по ВиК на 6 февруари. Датата и часа на заседанието на Комисията по икономика определил председателят й Красимир Роячки, но вчера в 16.00 часа, когато трябваше да са се събрали всички 11 съветници, в заседателната зала  бяха само съветникът Васил Димитров и специално поканените представители на асоциацията, които трябваше да разяснят подробности и да отговорят на въпросите на комисията. С 10 минути закъснение дотича и Евгени Бибов.

Наложи се адвокатът към ОбС Т. Тошев и  административните служители да звънят по телефона персонално на всички членове на комисията,  председателя й Кр. Роячки, Гергана Янчева, Давид Сукалински, Андон Тодоров, Румен Калайджиев, Димитър Урдев, Илиян Георгиев и Захари Хаджийски, но всеки от тях заяви, че няма да присъства. Със закъснение от 20-ина минути за участие в заседанието пристигна Христо Ковачки, но обсъждане така и не се състоя, тъй като трябва да присъстват поне половината от членовете на комисията.

Добавени коментари

ехе публикува:
03 Февруари 2018 | 09:01
нали на 6 има заседание и са като н е е имало комисия роячки какво ще каже ама ние си ги избрахме заплатаджии

Добавете Вашия коментар

TOP